Sanatta Kısa Kısa – Jerfi Aji ve ´Sesin İçinden Bakmak´ Konseri

Jerfi Aji´nin müzik şirketi Vermeer tarafından yayınlanan Alexander Scriabin: Poems, Colours, Flames başlıklı albümünün lansman konseri, 22 Aralık´ta Arter´in performans salonu Karbon´da gerçekleşecek.

Tuna SAYLAĞ Sanat
7 Aralık 2022 Çarşamba

Jerfi Aji ve Sesin İçinden Bakmak’ Konseri

2019 Sicilya Uluslararası Piyano Yarışması’nda kazandığı kayıt ödülü nedeniyle bu yıl, İtalyan Fanfare dergisi tarafından Türkiye’nin görkemli klasik müzik geleneğinin temsilcisi olarak nitelendirilen Jerfi Aji’nin müzik şirketi Vermeer tarafından yayınlanan Alexander Scriabin: Poems, Colours, Flames başlıklı albümünün lansman konseri, 22 Aralık’ta Arter’in performans salonu Karbon’da gerçekleşecek. Scriabin’in çağdaşları arasında yer alan Claude Debussy ve Enrique Granados’un eserlerinden bir seçkiyi de kapsayan konser, Can Memişoğulları’nın bu etkinlik için özel olarak geliştirdiği yazılımla görsel bir dünya sunacak.

David D. Levi’nin Okunaksız Düşler Vahası Ambidexter’da

Ambidexter Gallery, aralık ayının sonuna kadar David Doğan Levi’nin Okunaksız Düşler Vahası-Oasis of Illegible Reveries başlıklı sergisine ev sahipliği yapıyor.
Deyvi Papo, yazdığı metinde sergi ile ilgili şunları söylüyor: “Avusturyalı düşünür Ludwig WittgensteinDile getirilebilen şeyler üzerine konuşulabilir; üzerinde konuşulamayan konusunda ise susulmalıdır” diye bitirir Tractatus Logico-Philosophicus adlı eserini. Okunaksız Düşler Vahası, dile getirilmesi zor, üzerine konuşması güç anıların ve duyguların bir araya geldiği; dilin ve kelimelerin sınırlarının ötesinde varolanın arandığı bir dünya sunuyor. Sergideki eserler, izleyicileri bilinçaltlarıyla iletişime geçebilecekleri özgür bir alan sunarken, aynı zamanda diğerlerininkiyle iç içe geçen ve genişleyen bir düşler âlemi yaratıyor. Kelimelere dökülemeyenlerin, rastlantısal renkler ve tekrarlayan hareketlerle ortaya konduğu bu âlemde, Levi’nin yarattığı dinamik zihin haritaları, bir şeyin üzerine konuşmanın zor olduğu şu günlerde, suskunluğun arkasındaki noktalara işaret ediyor.” 

Elif Sanchez Zorlu PSM Turkcell Sahnesinde!

Elif Sanchez, 11 Grammy Ödüllü dünyaca ünlü besteci, gitarist ve prodüktör Javier Limon prodüktörlüğünde yayınladığı ikinci albümü Mı Voz’un ardından 14 Aralık’ta Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesinde dinleyici ile buluşacak. 2017’de Bill Pierce Ödülü ve Akdeniz Müzik Enstitüsü Ödülü’nü kazanarak Berklee College of Music’den mezun olan Sanchez, Türk Halk Müziği, klasik müzik ile cazı harmanladığı müzikal tarzı ile tanınıyor.

Hüsrev Kethüda Hamamı’nda ‘İç İçe’ Karma Heykel Sergisi 

Birlik yolunda yüzyıllardır var olan atölyenin yaratıcı, dönüştürücü, birleştirici alanında buluşmuş 13 heykel tutkunu kadın, otantikliğin içinde bir olanın biricik yaratıcılığıyla birleşiyor. Heykeltıraş İrfan Korkmazlar’ın kurduğu atölye fikrini günümüzde Meercat Sanat Atölyesi’nde devam ettiren Zehra Korkmazlar ile birlikte gerçekleşen 1-LİK Heykel Sergileri’nin ikincisi, Kethüda Hamamı’nın nefis mimarisi ve tarihi güzelliğinde 14 Aralık’a kadar sergileniyor.

Sergiye katılan sanatçılar: Elda Fresko, Nelly Yaffe, Aslı Tuncay Aksoy, Aycan Ateş, Beyhan Sümen, Billur Kurt Ayan, Burçe Ovul, Burcu Uygur Erdoğan, Cana Falay, Fatoş Aktaş, İdil Sevil, Zuhal Atalay ve Zülal Benlioğlu. Sergi, her gün saat 10.00-19.00 saatleri arasında ziyarete açık. 

Tamara Pur İstanbul Kitap Fuarına bir söyleşi ile katıldı

Gazetemiz yazarlarından Tamara Pur, ödüllü yazar Asuman Figen Tümer ile 5 Aralık’ta, 39. Uluslararası TÜYAP Kitap Fuarında “Öykülerin insanı etkileme gücü nereden gelir” adlı bir söyleşi gerçekleştirdi.

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün