Kudüs´te bombalı saldırıda ağır yaralanan Etiyopyalı göçmen hayatını kaybetti

Kudüs´te patlayan iki bombada, aralarında cumartesi günü hayatını kaybeden Tadasa Tashume Ben Ma´ada´nın da bulunduğu, iki kişi hayatını kaybetti, 19 kişi yaralandı.

Dünya
30 Kasım 2022 Çarşamba

Geçtiğimiz çarşamba günü Kudüs’te patlayan bombalarda ağır yaralanan Tadasa Tashume Ben Ma'ada, tedavi gördüğü Shaare Zedek Tıp Merkezinde cumartesi günü hayatını kaybetti. Hastane yetkilisi yaptığı basın açıklamasında, “Hastanemizin travma ve yoğun bakım ünitelerinin tüm çabalarına rağmen, hastamızın yaraları son derece ağır ve kritik olduğundan kendisini kaybettik. Ailesinin acısını paylaşıyor, kendilerine başsağlığı diliyoruz,” dedi.

Ben Ma’ada, geçtiğimiz hafta gerçekleşen terör saldırısı sonucunda, olay yerinde hayatını kaybeden on altı yaşındaki Arye Shechopek’in ardından ölen ikinci kişi oldu. Ben Ma’ada’ ağır yaralanmış olsa da yaşaması için mücadele eden sağlık ekipleri, terör kurbanının hayatını kurtaramadı.

İsrail Başbakanı Yair Lapid, 50 yaşındaki Ben Ma’ada’nın 21 yıl önce İsrail’e göç ettiğini, ardında karısıyla birlikte altı çocuk bıraktığını açıkladı.

Vefatın ardından konuşan ve hükümeti kurma görevini üstlenmiş olan Netanyahu, "İsrail’in tüm vatandaşları adına, Kudüs şehri girişinde patlayan bombalı terör saldırısında ağır yaralanarak, hafta sonunda yaşam mücadelesini kaybeden Tadasa Tashume Ben Ma'ada’nın ailesine başsağlığı diliyorum. Geçtiğimiz hafta saldırının hemen sonrasında, ailesinin sevgisi, sıcaklığıyla ve tüm güçlüklere rağmen yılmayan, yaşam mücadelesi için savaş veren doktorlarının ilgisiyle sarıp sarmalandığı hastanede onu ziyaret etmiştim. Bu zor zamanda aileye içtenlikle sarılıyorum,” dedi.

Lapid de "Tadasa Tashume’nin kaybı kalbimi kırıyor. Biliyorum ki sağlık ekipleri son dakikaya kadar kendisinin hayatını kurtarabilmek için mücadele ettiler. İsrail hükümeti ve vatandaşları adına, ailesi ve dostlarına başsağlığı diliyorum" açıklamasında bulundu.

İki kişinin hayatına mal olan terör saldırısında biri Kudüs şehir girişi, bir diğeri de Ramot Kavşağı’nda olmak üzere iki bomba patlatılmıştı.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün