Arkansas Valisi: ´´Trump´ın Holokost inkarcısı biriyle görüşmesi rahatsız edici´´

ABD Arkansas Valisi Cumhuriyetçi Asa Hutchinson pazar günü yaptığı açıklamada, ABD eski Başkanı Donald Trump´ın beyaz üstünlükçü ve Holokost inkarcısı Nick Fuentes ile geçen hafta yaptığı görüşmenin aşırılık yanlılarını güçlendirdiğini belirtti.

Dünya
29 Kasım 2022 Salı

Hutchinson CNN’den Dana Bash'e verdiği demeçte, ‘‘Ülkemize ve partimize örnek teşkil eden bir liderin, ırkçı ve Yahudi düşmanı biriyle görüşmesinin iyi bir fikir olduğunu düşünmüyorum. Bu çok rahatsız edici ve olmaması gerekiyor. Aşırılık yanlılarını güçlendiren bu tür şeylerden kaçınmalıyız. Onları güçlendirmek değil, güçlerini azaltmak istiyorsanız uzak durun” ifadelerine yer verdi.

İftira ve İnkarla Mücadele Birliği (ADL) ve ABD Adalet Bakanlığı, America First Foundation'ın (Önce Amerika Vakfı) kurucusu Fuentes'i beyaz üstünlükçü olarak tanımlıyor. Fuentes, şiddeti kışkırttığı ve nefret söylemi kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle YouTube ve Twitter da dahil birçok büyük sosyal medya platformundan da men edildi.

Trump geçen salı Mar-a-Lago malikanesinde hem Fuentes hem de antisemit komplo teorileri üreten rapçi Kanye West ile akşam yemeği yemişti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün