Twitter´a geri dönen Kanye West´ten ´Şalom´ paylaşımı

Elon Musk pazar günü hesapları kısıtlanan Amerikalı rapçi Kayne West ve ABD eski Başkanı Donald Trump´ın Twitter hesaplarını yeniden açtı.

Dünya
21 Kasım 2022 Pazartesi

West'in hesabı, antisemit paylaşımlarından dolayı Twitter'ın politikalarını ihlal ettiğini gerekçesiyle kapatılmıştı.

West daha sonra popüler bir podcast serisinde, ‘‘Yahudi karşıtı saçmalıklar söyleyebilirim ve Adidas beni bırakamaz" açıklamasını yapmıştı. Adidas olaydan kısa bir süre sonra West ile ortaklığını sonlandırmıştı.

Instagram da West'in ünlü rapçi Sean ‘Diddy’ Combs’un Yahudi halkı tarafından kontrol edildiğini öne sürdüğü bir gönderisi nedeniyle hesabını kısıtlamıştı.

Elon Musk tarafından hesabı yeniden açılan West, son paylaşımından yaklaşık iki hafta sonra 32 milyon takipçisine "Test ediyorum, Twitter'ımın engelinin kaldırılıp kaldırılmadığını görüyorum’’ şeklinde bir paylaşım yaptı. Tweet kısa sürede ilgi topladı. West daha sonra ‘Şalom’ tweeti attı.

Twitter’ın sahibi Elon Musk, pazar günü yaklaşık 15 milyon kullanıcının katıldığı anket sonucunda ABD eski Başkanı Donald Trump’ın 1 yıldır kapalı hesabını da açtı. Trump'ın destekçileri, 6 Ocak 2021'de Joe Biden'ın başkanlığının tescil edileceği oturum sırasında Kongre binasını işgal etmiş, başlayan gerilim sonrasında şiddeti daha fazla kışkırtma riski nedeniyle Trump'ın Facebook ve Twitter hesapları askıya alınmıştı.

Musk, anket sonuçları yüzde 51,8 lehte, yüzde 48,2 aleyhte çıkan Trump için, "Halk konuştu. Trump’ın kısıtlamaları kaldırılacak" açıklamasında bulundu.

Ancak Trump, Twitter’a geri dönmekle ilgilenmediğini belirtti. Trump, ‘‘Bunun için bir sebep görmüyorum. Twitter bot ve sahte hesaplardan mustarip. Ayrıca karşılaştığım sorunlar inanılmaz’’ dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün