Filistin Yönetimi Dışişleri Bakanı´ndan Berlin´deki Holokost anıtını ziyaret

Filistin Yönetimi Dışişleri Bakanı Riad el Malki, Almanya´da yaptıkları diplomatik görüşme sırasında perşembe günü Berlin´deki Holokost anıtını ziyaret etti.

Dünya
18 Kasım 2022 Cuma

Filistin'in Almanya Büyükelçisi Laith Arafeh, ziyaret sırasında çekilen bir fotoğrafla Twitter’da yaptığı paylaşımda, "İnsanlık tarihindeki en iğrenç suçun kurbanlarını hatırladık" açıklamasını yaptı.

Ziyaret, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın Berlin'de Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile birlikte düzenlediği basın toplantısında İsrail'in Filistinlilere karşı “50 Holokost” işlediğini beyan ettiği için eleştirilere maruz kalmasından üç ay sonra gerçekleşti.

Abbas’ın bu sözü İsrailli, Amerikalı ve Avrupalı yetkililerin kınamalarına yol açmıştı. Alman polisi birkaç gün sonra, ifadenin yasadışı faaliyet teşkil edip etmediğini araştırmak için bir ön soruşturma başlattıklarını duyurmuştu. (Holokost'u küçümsemek Almanya'da cezai bir suç.)

Olay sonrası tam bir soruşturma yapılmamıştı. Abbas soruşturma açılsa dahi suçlamalara karşı diplomatik dokunulmazlıktan yararlanabilirdi. Filistin Yönetimi Başkanı yine de, sözlerini söyledikten bir gün sonra, büyükelçi Arareh gibi Holokost'u "İnsanlık tarihindeki en iğrenç suç" olarak adlandırarak geri adım atmıştı.

Abbas, daha sonra yaptığı açıklamada ise, Holokost'un tekilliğini inkâr etme niyetinde olmadığını belirtmişti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün