İsrail, Dünya Kupası sırasında Katar´daki vatandaşlarından kimliklerini gizlemelerini istiyor

İsrail, bu hafta FIFA Dünya Kupası için Katar´a seyahat eden vatandaşlarından kendilerini mümkün olan en az şekilde İsrailli olarak göstermeleri konusunda uyardı.

Dünya
17 Kasım 2022 Perşembe

Uyarı, İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın ülke çapındaki futbol taraftarlarını Katar’ın yasaları ve gelenekleri hakkında bilgilendirmek için çarşamba günü başlattığı bir kampanyanın parçası olarak geldi.

Kampanya kapsamında açılan web sitesinde, eşcinselliğin yasa dışı olduğu ve alkol kullanımının kısıtlı olacağı organizasyonda İsrailli turistleri bekleyen potansiyel tehlikeleri anlatıyor.

Uyarı kapsamında İsraillilerden ülkelerini anımsatıcı herhangi bir sembol (İsrail bayrağı ve Davut Yıldızı vs.) taşımamaları istendi.

Üst düzey İsrailli yetkili Lior Haiat, "İran takımı Dünya Kupası'na katılacak ve on binlerce taraftarın onu takip edeceğini tahmin ediyoruz ve diplomatik ilişkimiz olmayan Körfez ülkelerinden başka taraftarlar da olacak. Kişisel güvenliğiniz için varlığınızı azaltın ve İsrailli kimliğinizi gizleyin" uyarısında bulundu.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün