Holokost Anıtının üzerinde dans eden Alman politikacı kınandı

Dünya
16 Kasım 2022 Çarşamba

İsrail’in Almanya büyükelçisi Ron Presor, aşırı sağcı politikacı Holger Winterstein’ın eylemleriyle hem kendisini hem partisini utanç içinde bıraktığını dile getirdi.

İsrail’in Berlin’deki büyükelçisi, aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) Partisine üye Winterstein’ın ülkenin Holokost Anıtının üzerinde dans edişini şiddetle eleştirdi.

Sosyal medyaya paylaşılan bir fotoğraf, Holokost’ta katledilen 6 milyon Yahudi’nin anısına yapılan, taşlardan oluşan Berlin Holokost Anıtındaki, bir taşın üzerinde Winterstein’ı kollarını her iki yana açmış şekilde gösteriyordu.

Alman medyası fotoğrafın geçtiğimiz cumartesi günü, AfD’nin düzenlediği bir protesto yürüyüşünün ardından çekildiğini belirtti. Parti ise konuyla ilgili olarak Winterstein’ın bu aşırı uygunsuz ve saygısız davranışına karşı bir tutum sergileyeceklerini ifade etti.

Partinin Lideri Bjoern Hoecke, 2018 yılında Holokost Anıtı için ‘utanç anıtı’ sözlerini kullanırken Almanya’nın geçmişi ile ilgili 180 derece dönüş yapması çağrısında bulunmuştu. O dönemde partinin yönetim kurulu Hoecke’nin partiden atılması önerisini reddetmişti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün