Yair Lapid´den seçimi kazanan rakibi Netanyahu´ya tebrik

İsrail Başbakanı Yair Lapid´in, 1 Kasım´da İsrail´de düzenlenen seçimleri kazanan rakibi Binyamin Netanyahu´yu arayarak tebrik ettiği açıklandı.

Dünya
4 Kasım 2022 Cuma

Lapid yaptığı açıklamada, "İsrail Devleti her türlü siyasi düşüncenin üzerindedir. Netanyahu'ya İsrail halkı ve İsrail Devleti için iyi şanslar diliyorum" dedi.

Lapid'in ofisinden yapılan açıklamada, görevden ayrılan başbakanın Netanyahu'ya düzenli bir yetki devri sağlanması için talimat verdiği aktarıldı.

İsrail’de son 4 yılda 5’inci kez yapılan seçimlerde, Netanyahu’nun liderliğindeki sağ blok 120 sandalyeli mecliste 65 sandalyeye ulaşarak çoğunluğu elde etti.

Netanyahu'nun lideri olduğu Likud Partisi, 32 sandalye ile birinci, Başbakan Yair Lapid'in lideri olduğu Yeş Atid 24 sandalye ile ikinci, Benny Gantz liderliğindeki Ulusal Birlik Partisi ise 12 sandalye ile mecliste üçüncü parti oldu. 

İsrail'in yeni başbakanı olması beklenen Netanyahu, seçim zaferi sonrası Twitter'dan teşekkür mesajı yayınlandı. Netanyahu ayrıca, sandık galibiyetinden dolayı kendisini tebrik eden; Eski ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Ukrayna Devlet Başkanı Valadimir Zelenskiy, Hindistan Başbakanı Narenda Modi, Macaristan Başbakanı Viktor Orban, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'yle birlikte, bazı ABD'li senatör ve yetkililere teşekkür etti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün