NBA yıldızı Kyrie Irving´den antisemit belgesel paylaşımı

NBA´in Müslüman yıldızı Kyrie Irving, sosyal medya hesabından Yahudi karşıtı bir film tanıtımı yaptığı için eleştiri yağmuruna tutuldu, ancak yanlış bir şey yapmadığını savundu.

Dünya
31 Ekim 2022 Pazartesi

Brooklyn Nets’de oynayan ve pandemi sırasında Amerika'nın en çok dikkat çeken aşı karşıtlarından biri olan Irving, 2015 yılında yayınlanan bir kitaba dayanan "İbranilerden Zencilere: Siyah Amerika'yı Uyandır" adlı 2018 yapımı belgeseli Twitter hesabında paylaştı.

Kitap ve belgesel, siyahi karşıtlığının Yahudilik’teki Talmud kitabının öğretilerinden takip edilebileceğini ayrıca Yahudiliğin şeytan ile bağlantılı olduğunu iddia ediyor.

Brooklyn Nets’in patronu Joe Tsai, “Kyrie’nin Yahudiler aleyhinde büsbütün yanlış bilgilerle hazırlanmış bir kitaba dayanan belgeseli paylaşması beni hayal kırıklığına uğrattı. Oturup düşündüm. Bunun ne kadar incitici olduğunu fark ettim. Onun da bunu anlamasını bekliyorum. Sonuçta ne kadar dindar bir kişilik olduğunun farkındayız. İnsanları ırk, etnik ve din temelli nefrete, suça teşvik etmek çok yanlış. Bu olay, basketboldan çok daha büyük bir problem’’ açıklamasını yaptı.

Kyrie Irving ise, paylaşımına gelen eleştirilere yanıt olarak, “Ben kimsenin dini inancına saygısızlık etmek istemedim. Kimseyi incitmedim. İnsanların beni antisemit olarak tanımlamasını doğru bulmuyorum’’ dedi.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün