Ankara´yı ziyaret eden İsrail Savunma Bakanından ´Atatürk´ mesajı

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz Ankara´ya yaptığı ziyarette Anıtkabir´i ziyaret ederek Anıtkabir Özel Defteri´ni imzaladı. Gantz daha sonra mevkidaşı Hulusi Akar ile görüştü.

Dünya
27 Ekim 2022 Perşembe

Gantz’ın Ankara'daki programı Anıtkabir ziyaretiyle başladı. Gantz, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakıp saygı duruşunda bulundu. Gantz, saygı duruşunun ardından hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Gantz, Atatürk’ün “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” sözüne atıfta bulunarak deftere şunları yazdı:

‘‘Atatürk bu bilgeliği söyledikten yıllar yıllar sonra İsrail halkı için, ortak uluslarla ve ulusumuz içinde, ‘bize ve aramızdakilere barış’ diye dua ederek, Kudüs’teki Ağlama Duvarı’na küçük bir not bırakmıştım. Bu ruhla, Türkiye’nin 99. Milli Günü’nün hemen öncesinde, Cumhuriyetin kahramanını anarak Türkiye’ye tarihi ziyaretime başlamaktan onur ve kıvanç duyuyorum. Onun anısına, yurtlarımıza, bölgemize ve dünyaya barış ve refah getirmek için birlikte çalışalım.”

Gantz daha sonra Türk mevkidaşı Hulusi Akar ile görüştü. Akar, resmi ziyarette bulunan Gantz’ı, Millî Savunma Bakanlığında askeri törenle karşıladı.

İsrail Savunma Bakanı Gantz'ı Millî Savunma Bakanlığında ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Hulusi Akar, "Sayın Gantz, uzunca bir süre sonra ülkemize gelen ilk Savunma Bakanı" diye konuştu.

Türkiye ve İsrail arasındaki ilişkilere değinen Bakan Akar, "Sayın Cumhurbaşkanımızın, İsrail Devlet Başkanı ve Başbakanı ile yaptığı karşılıklı görüşmeler, Türkiye-İsrail arasındaki ilişkiler bakımından önemli bir dönüm noktasını teşkil etti. Türkiye ve İsrail bölgemizdeki önemli aktörler. Aynı zamanda Türkiye ve İsrail arasında hem tarihi hem kültürel bakımdan ciddi bağlarımız, ortak değerlerimiz var. Türkiye olarak İsrail ile olan ilişkilerimizin ve iş birliğimizin özellikle savunma, güvenlik ve enerji gibi alanlarda geliştirilmesinin bölgesel barış ve istikrarla ilgili önemli gelişmelere sebep olacağını, önemli katkılar sağlayacağını belirtmek istiyorum. İkili iş birliğimizin ve diyaloğumuzun artmasının başta Filistin olmak üzere fikir ayrılığı yaşadığımız bazı konuların çözümünü de kolaylaştıracağına inanıyorum'' dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün