Rusya eski Başbakanı Medvedev´den İsrail´e gözdağı

Rusya eski Başbakanı Dmitry Medvedev İsrail´i Ukrayna´ya silah göndermemesi konusunda uyardı ve bunun Kudüs ile Moskova arasındaki ilişkileri sonlandıracağını belirtti.

Dünya
17 Ekim 2022 Pazartesi

İsrailli Diaspora Bakanı Nachman Shai, pazar günü sosyal medyada yaptığı paylaşımda, İran'ın Rusya'ya balistik füze göndermeye başladığına yönelik haberler üzerine, "İsrail'in artık bu kanlı çatışmada durması gereken yere ilişkin şüphe yok. Ukrayna'nın, ABD ve NATO ülkelerinin sağladığı biçimde askeri yardım da almasının vakti geldi" ifadesine yer vermişti.

Medvedev Shai’ye yanıt olarak Telegram platformundan yaptığı açıklamada, “Görünüşe göre İsrail Kiev rejimine silah sağlayacak. Çok sorumsuz bir hareket ve ülkelerimiz arasındaki tüm diplomatik ilişkileri yok edecek" dedi.

Medvedev'in uyarısı, İran'ın Moskova'ya balistik füze sağlayacağı yönündeki haberlerin ardından Shai’nin pazar günü İsrail’in Ukrayna'ya askeri yardım göndermesi çağrısına açık bir yanıttı.

İsrail Başbakanlık Ofisi ise, Medvedev’in açıklamasına ilişkin yöneltilen sorulara yanıt verilmeyeceğini duyurdu.

Medvedev şu anda Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in önemli bir müttefiki olarak kabul ediliyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün