Trump´tan ABD Yahudilerine tehdit

Trump, sahibi olduğu sosyal medya platformu Truth Social´dan yaptığı paylaşımda, özellikle ABD´de yaşayan Yahudileri nankör olarak nitelendirerek tehdit etti.

Dünya
17 Ekim 2022 Pazartesi

ABD eski Başkanı Trump paylaşımında, “Hiçbir başkan İsrail için benden daha fazlasını yapmadı. Şaşırtıcı bir şekilde Evanjeliklerimiz (Hristiyanların tutucu ve dinci kanadı) benim yaptıklarımı Yahudi inancına sahip insanlardan, özellikle ABD’de yaşayanlardan çok daha fazla takdir ediyor” ifadelerine yer verdi.

Yorumlarında yalnızca ABD Yahudilerini hedeflediğini belirten Trump, " İsrail'de yaşayanlar farklı bir hikâye. Dünyadaki en yüksek onay oranına sahibim ve istersem kolayca İsrail Başbakanı olabilirim’’ dedi. Trump yorumlarını, “ABD Yahudileri, birlikte hareket etmeli ve İsrail’de sahip olduklarını çok geç olmadan takdir etmeli” şeklinde uyarı cümlesiyle sonlandırdı.

Trump'ın hangi sebepten dolayı ABD'de yaşayan Yahudileri tehdit eden böyle bir paylaşıma gerek duyduğu ise henüz açıklanmadı.

Axios'a 2021'de verdiği demeçte Trump, ABD'deki Yahudi seçmenlerin yüzde 75'inin, 3 Kasım 2020 başkanlık seçimleri sırasında rakibi Joe Biden'a oy vermesini eleştirmiş, “Bunlar ya İsrail'den hoşlanmıyor veya İsrail'i umursamıyor” şeklinde tepki göstermişti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün