Japonya GP´yi kazanan Red Bull pilotu Max Verstappen şampiyon

2022 Formula1 sezonunun 18. yarışı Japonya Grand Prix´sini Red Bull pilotu Max Verstappen kazandı ve dört yarış kala şampiyonluğunu ilan etti.

Spor
12 Ekim 2022 Çarşamba

Pandemi nedeniyle üç yıldır Formula 1’den uzak olan Japonya GP geri döndü. Virajlarıyla ünlü Suzuka Pistinde koşulan Japonya Grand Prix'sinde yağmur, yarışın uzun süre durmasına sebep oldu. 2 saat 10 dakika sonra tekrar başlayan Formula 1 Japonya Grand Prix'sinde Max Verstappen (Lakabı ‘Mad Max /Çılgın Max’) zafere uzandı ve dört yarış kala şampiyonluğunu ilan etti.

Formula 1'de Japonya Grand Prix'sinde Max Verstappen zafere ulaşmasına rağmen şampiyonluğa uzanamamıştı. Ancak daha sonra Charles Leclerc'in ceza almasıyla puan hesapları değişti ve Verstappen, Formula 1'de sezonun şampiyonu oldu.

Japonya GP sonrası Ferrari pilotu Charles Leclerc'in beş saniye cezası alması, Max Verstappen'in şampiyon olup olmadığı tartışmalarına yol açtı. Verstappen “Şampiyon değilim” dedi ama yapılan resmi açıklamada, Hollandalı pilotun şampiyonluğu resmen duyuruldu. Böylelikle 25 yaşındaki Max Verstappen, Formula 1'de üst üste iki kez Dünya Şampiyonu olmayı başardı.

FIA'dan yapılan açıklama "Azaltılmış puan sistemi yarışın devam edemeyeceği, askıya alınma durumunda geçerlidir. Max Verstappen tam puan sistemi uygulandığı için Dünya Şampiyonu oldu" denildi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün