İngiliz Sprinter Ujah yasaklı madde yüzünden 22 ay men cezası aldı

İngiliz sporcu Chijindu Ujah, 2020 Tokyo Olimpiyatları´nda iki madde kullanım testinin de pozitif çıkması sonrası yasaklı madde kullanımı yüzünden 22 ay spordan men edildi.

Spor
12 Ekim 2022 Çarşamba

28 yaşındaki İngiliz atlet Chijindu Ujah aldığı ceza ile sporseverleri hayal krııklığına uğrattı. 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda ostarine ve S-23 testlerinin pozitif çıkması ile yasaklı madde kullandığı tespit edilen Ujah’ın Büyük Britanya takımının erkekler 4x100 metre bayrak yarışında kazandığı gümüş madalyası iptal edildi.

Atletizm Dürüstlük Birimi (AIU) Başkanı Brett Clothier ise yaptığı açıklamada Ujah’ın kasıtlı olarak yasaklı madde kullanmadığını şu sözlerle açıkladı: "Bu olayda olguların kapsamlı bir incelemesinden sonra Bay Ujah'ın gerçekten de kontamine bir takviye yuttuğuna ikna olduk. Takviye almak sporcular için kontamine hatta yasaklı madde karıştırılmış olma riski yüzünden tehlikeli bir durum. Sporcular herhangi bir şey almadan önce yüzde yüz emin olmalılar, bunu rakiplerine borçlular. Eğer alacağınız şey hakkında bir şüpheniz varsa almayın."

Birleşik Krallık Atletizm (UKA) Chijindu Ujah'ın eylemlerine karşı karşısında yaşadıkları yoğun hayal kırıklığını şu sözlerle ifade etti: "Bir kişinin dürüst ve temiz atletizm konusunda taahhüdünü yerine getirmedeki ihmali tüm bayrak yarışı programı üzerinde yıkıcı bir etki yarattı. Bu taahhütler Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda'yı temsil etmenin temel yükümlülüklerinden biri. Yaşadığımız bu yıkıcı etki Olimpiyat finali sırasında Ujah ile yarışan sporcuların yaşadığı yıkımdan fazla değil. Ujah’ın aldığı bu spordan men cezası takım arkadaşları, ailesi ve sporseverler için büyük hayal kırıklığı."

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün