2022 yılının en etkili Yahudi isimleri

İsrail´in önde gelen gazetelerinden Jerusalem Post, 2022 yılında Yahudi dünyasına damgasını vurmuş en etkili isimleri belirledi.

Dünya
27 Eylül 2022 Salı

1. Vladimir Zelenskiy

Yıllarca komedyenlik ve oyunculuk yapan Zelenskiy, ‘Halkın Hizmetkârı’ dizisinde Vasiliy Goloborodko karakterine hayat verdikten sonra Ukrayna Cumhurbaşkanlığına aday oldu ve seçildi. Cumhurbaşkanı Zelenskiy şu anda Rusya’nın 24 Şubat’ta başlayan saldırılarına karşı ülkesini korumaya çalışıyor.

2. Yair Lapid

Zelenskiy gibi siyasete girene kadar medya dünyasında yer alan Lapid, 49 yaşına kadar filmlerde, reklamlarda göründü, şarkılar, şiirler, köşe yazıları yazdı ve televizyonda sunuculuk yaptı. 2012 yılında Yeş Atid Partisini kuran Lapid, İsrail’in maliye bakanlığı ve dışişleri bakanlığı görevlerini üstlendi. 1 Temmuz’da geçici başbakan olan Lapid 1 Kasım’a kadar görevine devam edecek.

3. Elisabeth Borne

1990’dan beri Fransa’da devlet kademesinde birçok görevde yer alan Borne, sırasıyla Fransa’nın ulaştırma bakanlığı, ekolojik geçiş bakanlığı ve çalışma bakanlığı görevlerini üstlenmişti. Borne, 16 Mayıs 2022 itibariyle Fransa Başbakanı olarak görev yapıyor.

4. Tom Nides

Obama döneminde, Yönetim ve Kaynaklardan Sorumlu Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Nides, ABD’nin en yüksek diplomatik onuru olan Dışişleri Bakanı'nın Üstün Hizmet Ödülü'nü kazanmıştı. Nides şu anda ABD İsrail Büyükelçiliğine görevini üstleniyor.

5. Binyamin Netanyahu

İsrail tarihinin en uzun süre görev yapan başbakanı olan Netanyahu, şu anda ana muhalefet Likud Partisinin lideri olarak 1 Kasım’da yapılacak İsrail seçimlerine hazırlanıyor.

6. Dana Walden

Dünyanın en güçlü kadınlarından biri olan Dana Walden, başta Walt Disney olmak üzere, ABC News, 20th Television, FX ve Hulu Originals gibi medya hizmeti sağlayan yapım şirketlerinde içerik yöneticisi olarak görev yapıyor.

7. Ronald S. Lauder

Ronald S. Lauder, 2007’den beri Dünya Yahudi Kongresi başkanlığı görevini yürütüyor. Lauder aynı zamanda koleksiyoner, yatırımcı ve hayırsever. 

8. Antony Blinken

Obama döneminde ABD’nin ulusal güvenlik danışman yardımcısı ve dışişleri bakan yardımcısı görevlerini üstlenen Blinken şu anda ABD Dışişleri Bakanı olarak görev yapıyor. Blinken, İran Nükleer Müzakerelerini yakından takip ediyor.

9. Rivka Feldman Friedman

Friedman, Netanyahu’nun yolsuzluk davalarının yargıcı olarak görev yapıyor.

10. Isaac Herzog

İsrail Yahudi Ajansı eski başkanı olan Herzog, 7 Temmuz 2021’den beri İsrail Devlet Başkanı olarak görev yapıyor. Isaac Herzog’un babası İsrail’in 6. Devlet Başkanı olarak görev yapmıştı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün