İsrailli girişimden akıllı telefonların yerini alacak akıllı gözlükler

İsrailli bir girişim, görüntüleri doğrudan gözün retinasına yansıtan akıllı gözlükler geliştirdi. EyeJets firması EyeVis (EV) olarak adlandırılan yeni cihazının yakında akıllı telefonların yerini alacağını iddia ediyor.

Dünya
23 Eylül 2022 Cuma

EV, Google Glass gibi şu anda mevcut olan akıllı gözlük kategorisindeki diğer rakiplerin aksine, bilgisayar, TV veya akıllı telefon tarafından oluşturulan görüntüleri veya içeriği doğrudan göze yansıtan sanal retina ekranı (VRD) olarak bilinen bir projeksiyon sistemi kullanıyor.

EyeJets CEO'su Albay Edu Strul, The Media Line'a verdiği röportajda, “Akıllı gözlük veya artırılmış gerçeklik gözlüğü geliştiren çoğu şirket için görüntü veya ekran mercek üzerindedir. Biz ise, göz hareketinizi takip eden göz takibi geliştirdik. Bunu daha önce kimse yapmadı” dedi.

Yeni akıllı gözlükleri gelecek yılın sonuna kadar piyasaya sürmeyi uman EyeVis, ses, kamera seçenekleri ve kullanıcıların yazmasını sağlayacak sanal bir klavye dahil olmak üzere bir dizi akıllı telefon özelliğine sahip olacak. Ayrıca mevcut akıllı telefon uygulamalarıyla da uyumlu olacak.

Akıllı gözlükler, şirketin günlük kullanım için güvenli olduğunu söylediği minyatür bir dizi düşük yoğunluklu lazer kullanacak.

Bu projeyi İsrail İnovasyon Otoritesine sunduğumuzda ilk soru güvenlikle ilgiliydi" diyen Strul, yeni cihazın daha önce ABD ordusu tarafından gerçekleştirilen VRD lazerleri üzerinde yapılan çalışmaların belirlediği güvenlik standartlarını karşıladığını da sözlerine ekledi.

Bazı teknoloji devleri de son yıllarda VRD tabanlı akıllı gözlükleri piyasaya sürmeye çalıştı. Örneğin 2018'de Intel, akıllı gözlük Vaunt'u duyurdu. Firma sadece birkaç ay sonra projeyi askıya aldı.

EyeJets CTO'su Gur, şirketin gözlüklerin mümkün olduğunca uygun fiyatlı olmasını ve üst düzey bir akıllı telefondan daha düşük maliyetli olmasını hedeflediklerini açıkladı.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün