Almanya, İsrail´den savunma füze sistemi almak istiyor

İsrail Başbakanı Lapid, Almanya´nın ülkesinden Arrow3 savunma füze sistemi almak istediğini açıkladı.

Dünya
14 Eylül 2022 Çarşamba

Almanya’da Başbakan Olaf Scholz görüşmesinin ardından basının sorularını yanıtlayan Lapid, “İsrail başta hava savunması olmak üzere Almanya'nın yeni savunma potansiyelinin inşasında rol oynayacak. Bu bizim Almanya'nın ve Avrupa'nın güvenliğine, liberal demokrasilerin kendini savunma kapasitesine olan tam bağlılığımızın da bir göstergesi” dedi.

Lapid, Almanya’nın Arrow savunma sistemleriyle ilgilendiğini ve bu konuda müzakerelerin sürdüğünü belirtti. Scholz ise ülkesini daha fazla füze savunma sistemi alarak savunma kapasitesini geliştireceğini belirterek, İsrail’in Arrow3 füze sistemini “yüksek kapasiteli” olarak değerlendirdi. Yetkililer görüşmelerin devam ettiğini ancak henüz bir anlaşma imzalanmadığını vurguladı.

Almanya, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından savunma harcamalarını artırırken, Kiev’e mali yardım yapan ve ağır silah gönderen Batılı ülkeler arasında yer aldı.

Almanya’ya resmi bir ziyaret düzenleyen İsrail Başbakanı Yair Lapid Berlin’de askeri törenle karşılandı. Almanya Başbakanı Scholz ile görüşmesinde iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra bölgesel konuları ele alan Lapid, Avrupa'ya doğal gaz sevkiyatı konusunda da açıklamalarda bulundu. İsrail'in Avrupa'daki krizinin hafifletilmesine katkı sağlayabileceğini belirten Lapid, "Önümüzdeki yıl Avrupa'ya gaz ihracatını artıracağız" dedi. Avrupa'nın geçen yıl Rusya'dan aldığı gazın yüzde 10'unu İsrail'in karşılayabileceğini vurgulayan Lapid, "Avrupa'da Rus gazını telafi etme çabalarının bir parçası olacağız" dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün