İsrailli karikatürist: ´´Marvel süper kahramanı Sabra´yı benden kopyaladı´´

İsrailli çizgi roman karikatüristi Uri Fink, Marvel´ın Sabra karakterinin 15 yaşındayken yarattığı Sabraman´in taklidi olduğunu iddia etti. Fink, Marvel´a dava açmak istediğini ancak kazanmasının mümkün olmadığını belirtti.

Dünya
13 Eylül 2022 Salı

Uri Fink 1978’de 15 yaşındayken İsrailli bir süper kahraman olan Sabraman’i yarattı. Marvel ise, 1980’de kıyafeti ve sembolüyle Sabraman’e benzeyen Sabra’yı yarattı.

Fink, Marvel'ın cumartesi günü aktris Shira Haas'ı İsrailli süper kahraman Sabra olarak seçmesinden bu yana sosyal medyadaki açıklamalarıyla dikkat çekiyor.

Uri Fink

Fink, ‘‘DC ve Marvel'daki birçok karikatürist Sabraman’i yarattığım zaman Yahudi’ydi. Kitap İsrail dışındaki Yahudi topluluklara da ulaştı. Bu konuda dünya çapında yazılar yazıldı ve çeşitli gazetelere röportajlar verdim. Marvel’ın Sabraman'i o zamanlar gördüklerine inanıyorum. Pazar sabahı sayısız mesajla uyandım. Karakteri tanıyan insanlar Marvel'a dava açmamı istiyorlar’’ dedi.

Fink, 1980’den beri Marvel’a dava açmak istediği ancak Sabraman karakterinin ortak yaratıcısı David Herman tarafından vazgeçirildiğini ifade etti.

Fink ayrıca, Marvel'ın avukatlarına karşı kazanamayacağını çünkü ‘sabra’ kelimesinin telif hakkına sahip olmadığı, Sabra'nın kıyafetinin Sabraman'inkiyle aynı olsa bile süper güçlerinin farklı olduğu için davayı kazanma olasılığının zor olduğunu belirtti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün