Talmud Tora Büyükada sezon finali

Yazın başlangıcında büyük bir açılışa imza atan Talmud Tora Büyükada, 26 Ağustos´da çocuklar için Büyükada Hesed LeAvraam Sinagogunda düzenlediği son büyük etkinliğiyle 2022 sezonunu kapattı.

Toplum
7 Eylül 2022 Çarşamba

Yoel Bilben

Talmud Tora kapanış partisi oldukça büyük bir katılımla gerçekleşti. Pinyataya ilgi oldukça yoğun oldu. İkram edilen tatlılarla dualar eşliğinde gerçekleşen günde her zamanki gibi Luiza Uçki tarafından günün önem ve anlamına uygun bir hikaye anlatıldı. Uçki’nin “Yazın sıcağında denizden, kumsallardan buraya geldiniz. Alkışlar size çocuklar” sözleri ile sevinen öğrencilere sene sonu hediyelerinin dağıtılmasıyla gün son buldu.

Hesed LeAvraam Sinagogunda yaz boyunca haftada iki olmak üzere çocuklara etkinlikler düzenlendi. Katılımın yüksek olduğu bu faaliyetlere yaş aralığı dörtten on ikiye kadar değişti. 136’yı aşkın çocuk ile 25’y yakın öğretmen etkinliklere katıldı. Ortalama 45 ila 60 öğrencinin katılım gösterdiği faaliyetler çocukları hem eğlendirdi hem de bilgilendirdi. Yuva sınıfı ve büyük sınıflar olarak iki ana kola ayrılan çocuk gruplarına yaşlarına uygun dersler hazırlandı; yuva grupları harf boyama gibi etkinliklerle alfabeyle tanıştırılırken, büyüklerin gruplarında harf ve isimlerin kitap üzerinden öğrenimi sağlandı. İnteraktif hikaye anlatımlarının da düzenlendiği derslerde Tora’da anlatılan hikayeler çocukların daha kolay anlayabilecekleri ve ilerleyen yaşlarda hatırlayabilecekleri bir anlatım tarzıyla anlatıldı. Bu tarz hem velilerin hem de katılımcıların kalplerine kazındı. Her ders sonu yapılan hediye çekilişleri ve kaşer tatlı dağıtımları ile mutlulukları zirve seviyesine çıkan öğrencilerin gelecek aylarda da sinagoglara gitmeye devam edecekleri bekleniyor.

 

Tembel minyan

Hesed LeAvraam Sinagogu, 25 Ağustos tarihinde çocuk sesleriyle doldu. Talmud Tora’nın kurmuş olduğu bir alt kurumu olarak dört senedir devam eden ‘Tembel Minyan’ kapanış etkinliği, yaş ortalaması 16 olan 80’den fazla katılımcıya ulaştı. Tembel Minyan’ın amacı sabah duasını kaçıran veya gelemeyen gençlerin grup halinde sabah dualarını yapmalarını sağlamak ve dua bitimi yapılan seuda ile gençleri bir araya getirmek.

Talmud Tora Büyükada tarafından stajyer öğretmenler adına düzenlenen 2022 Madrihler arası Burgazada Kampı bu yaz 30’a yakın katılımcıyla buluştu. Çeşitli aktivitelerin ve derslerin gerçekleştiği bu kampın hedeflerinden biri olsa da tek amacı eğlence değildi. Gerçek amacı davet edilen stajyer öğretmenlerin, deneyim kazanmaları ve kampta öğrendikleri bilgileri ileride, özellikle kış sezonunda kullanabilmeleriydi. Bu kamp hem geniş tecrübeli kadronun gelmesi hem de İsrail’den gelen eğitmenlerin da katılımıyla bilgi aktarımı ve kaynaşma konusunda Talmud Tora’nın beklentilerini yerine getirdi. Kampın bitimiyle on öğretmen stajyerliklerini tamamladı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün