Büyükada Sinagogu Kültür Sohbetlerinin konuğu İzzet Pinto´ydu

Toplum
7 Eylül 2022 Çarşamba

23 Ağustos’da Büyükada Hesed LeAvraam Sinagogunun konuğu olan İzzet Pinto, moderatörlüğünü Luiza Uçki’nin üstlendiği “Hayal Kurmanın Gücü” başlığı altında bir konuşma gerçekleştirdi.

İzzet Pinto, yeni televizyon formatlarını dünyaya buluşturan, Türk dizilerini dünyaya açan, inovasyona ön sıralarda ismini yazdırtan, yaratıcı, dinamik ve hayırsever kimliği ile toplumumuzun gurur kaynağı başarılı ve mütevazi biri. Pinto, “Ne öğrendiysem babamdan öğrendim” sözleriyle babasına adadığı kitabı ve kısa otobiyografisi ile konuşmasına başladı.

İsrail ve ABD’ye canlı yayın bağlantısının da olduğu geceye katılım çok yüksek seviyedeydi. Konuşma bitimi soruların ardından plaketini alan Pinto haklı başarısıyla alkış yağmuruna tutuldu.

İzzet Pinto Kimdir?

Dünyanın önde gelen 'bağımsız' distribütörlerinden Global Agency'nin kurucusu İzzet Pinto, eğitimini Türkiye ve ABD'de tamamladı. Eğitiminin ardından, uzun yıllar Uzakdoğu’da ticaretle ilgilendi, dönüşünde Türkiye'nin en çok satan yazarlarını yurtdışında temsil etti. 2006 yılında Global Agency’i kuran Pinto, format ihracatıyla başladığı yolculuğuna Türk dizi ihracatıyla devam etti.

İzzet Pinto, 2008 yılında Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Derneği JCI tarafından, “Yılın Girişimcisi” ödülünü aldı. 2018 yılında Fransa’da televizyon sektörü alanında Médailles d’Honneur (Onur madalyası) ile ödüllendirildi. 2021’de İzzet Pinto’nun otobiyografisi ‘Babam İçin’ yayınlandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün