Herzog, Münih Katliamı´nın 50. yıl dönümü anma töreni için Almanya´da

İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog, 11 İsrailli sporcunun Filistinli teröristler tarafından öldürüldüğü 1972 Münih Katliamı´nın 50. yıl dönümünü kurbanların aileleriyle birlikte anmak üzere Almanya´ya gitti.

Dünya
5 Eylül 2022 Pazartesi

Herzog yapacağı 3 günlük ziyaret kapsamında, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve Şansölye Olaf Scholz ile bir araya gelecek.

Herzog, Alman parlamentosu Bundestag'da, İran nükleer programı da dahil olmak üzere gündemdeki önemli meseleler hakkındaki diplomatik düşüncelerini açıklayacak.

5 Eylül 1972'de, Filistinli Kara Eylül Terör Örgütünün üyeleri 11 İsrailli sporcu ve 1 Alman polis memurunu öldürmüştü. Saldırının ardından, Almanya ile kurbanların aileleri arasında tazminat ödemeleri konusunda uzun süreli bir anlaşmazlık yaşanmıştı.

Anlaşmazlık geçen hafta Almanya’nın 28 milyon dolarlık tazminat ödemeyi kabul etmesiyle son buldu. 

Tazminat anlaşması sonucunda aileler, daha önce katılmayı reddettikleri resmi anma töreninde Herzog'a eşlik etmeyi kabul ettiler.

Herzog'un 50 binden fazla Yahudi'nin hayatını kaybettiği tahmin edilen Bergen-Belsen Toplama Kampını da ziyaret etmesi planlanıyor. Herzog'un babası, İsrail eski Devlet Başkanı Haim Herzog, 1945'te kampta kalan Yahudileri kurtaran İngiliz kuvvetleri arasındaydı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün