Zelenskiy: ´´Lapid´in Rusya´ya yönelik yaptırımlara katılacağına inanıyorum´´

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy perşembe günü İsrail Başbakanı Yair Lapid ile görüşerek, Rusya´ya karşı uluslararası yaptırımlara katılmasını beklediğini açıkladı.

Dünya
2 Eylül 2022 Cuma

İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamada, Lapid’in, Ukrayna’nın 24 Ağustos’ta gerçekleşen 31’inci bağımsızlık yıldönümünü kutladığı ve Ukrayna halkına desteğini ifade ettiği belirtildi.

Açıklamada "Lapid ve Zelenskiy, Ukrayna'daki savaşı görüştü. Başbakan Lapid, savaşta ölen ve yaralananlar için taziyelerini iletti ve savaşın sona erdirilmesi için diplomatik bir çözüm bulunması çağrısında bulundu" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, Lapid’in, İsrail vatandaşlarını, savaş alanına girmenin oluşturacağı hayati tehlike nedeniyle, yaklaşan Yahudi tatillerinde Ukrayna’nın Uman şehrine gitmemeleri konusunda uyardığı kaydedildi.

Öte yandan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy de görüşmeye ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı.

Zelenskiy, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, ‘‘İsrail’in Rusya'ya yönelik yaptırımlara katılması ve Rusya Federasyonu'nun saldırganlığına karşı koymak için Ukrayna'ya pratik yardım sağlaması konusunda ülkesine güveniyorum" ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün