İsrail Seçimleri: Bilmeniz gereken tüm tarihler

İsrail´in 2022 seçimleri 68 gün sonra yapılacak, ancak o zamana kadar dikkat edilmesi gereken birkaç tarih var. İşte seçimler için tüm önemli tarihler.

Dünya
26 Ağustos 2022 Cuma

27 Ağustos

27 Ağustos Cumartesi günü Arap Yenilenme Hareketi Partisi ön seçimlerini yapacak. Parti, Ahmed Tibi tarafından yönetiliyor ve 1990'da kuruldu. Parti, son birkaç seçimde Ortak Arap Listesi'nin bir parçası olarak yarıştı. Arap Yenilenme Partisi ön seçim yapacak son parti olacak.

30 Ağustos

Seçime yeni parti eklenmesi için verilen tarih 30 Ağustos Salı günü sona eriyor. O günden sonra yeni bir parti kurma fırsatı kalmayacak.

8 Eylül

8 Eylül Perşembe günü seçmen listesi oluşturulacak. İsrail İçişleri Bakanlığı, oy kullanma hakkı olan her vatandaşın tam listesini düzenleyecek ve listede olmayanlar oy kullanamayacak.  Seçim gününe kadar 18 yaşına girenler listeye dahil edilecek. Daha sonra bakanlık, listede yer alan tüm kişilere kimlik bilgileri ve belirlenmiş oy kullanma yerleri ile birlikte seçmen kartlarını gönderecek.

14-15 Eylül

Bu iki gün içinde taraflar aday listelerini sunacak. 30 Ağustos'a kadar kayıt yaptıran her partinin bir ila 120 kişilik bir liste sunmasına izin verilecek ve listedeki her kişiden imzalı bir onay formu istenecek. 

18 Ekim

18 Ekim Pazar günü, televizyon ve radyo kanalları partilerin seçim propagandası yapmasına izin verecek.

20 Ekim

20 Ekim'de seçimler sadece gemilerde ve İsrail'in yurtdışındaki temsilcileri arasında yapılacak. İsrail'in dünya çapındaki diplomatları ve büyükelçileri, görev yaptıkları ülkelerde oy kullanacaklar.

1 Kasım

Seçim günü İsrail vatandaşları, oy pusulalarındaki bilgilere göre ülke genelinde oylarını kullanacak.

 

Etiketler:

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün