Mossad: Artık kadınlar da üst düzey yönetici olarak görev yapacak

Mossad, perşembe günü yaptığı açıklamada, tarihinde ilk kez iki kadın istihbaratçının üst düzey yönetici olarak atandığını duyurdu. Atanan 2 kadın yöneticinin isimleri açıklanmadı.

Dünya
19 Ağustos 2022 Cuma

Ajansın 20 yıllık emektarı olan yeni direktör A., İran nükleer programı, küresel terörizm ve Arap dünyasıyla normalleşme dahil olmak üzere çeşitli konularda İsrail'in stratejik istihbarat konumunu oluşturmaktan sorumlu olacak. A., ayrıca tüm Mossad operasyonları için istihbarat toplayan ve analiz eden yüzlerce çalışanı yönetecek.

K. olarak tanımlanan bir kadının da İran ile ilgili meselelerde görev yapacağını açıkladı.

K., İran nükleer tehdidiyle ilgili strateji geliştirmekten sorumlu olacak. Ayrıca, IDF ve diğer tüm güvenlik servislerinin teşkilatla entegre bir şekilde çalışmasına liderlik edecek.

Mossad Direktörü David Barnea, ‘‘Teşkilatın kapısından içeri girer girmez, kadın ve erkek arasında tam bir eşitlik var. Birçok kadın, operasyonlardaki tüm rollerde ajan ve ajan operatörü olarak hizmet ediyor. En üst rütbelere yükselmek çalışanların uygunluklarına ve yeteneklerine bağlıdır. Erkek ve kadın ayırımı yoktur’’ dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün