Tottenham´ın yıldızları Arap ve Yahudi gençlere koçluk yaptı

Eric Dier, Matt Doherty ve Ryan Sessegnon ile Spurs´un uluslararası elçisi Ledley King Roma ile maçlarının öncesinde, Kudüs, Rehovot, Petah Tikva ve Taibeh´den Yahudi ve Arap ilkokul çağındaki çocukların turnuvalarına katıldılar.

Dünya
10 Ağustos 2022 Çarşamba

Tottenham Hotspur futbolcuları aralarında takımın kaptanı Hugo Lloris olmak üzere Yafo’da Equalizer Programı kapsamında yapılan, Arap ve Yahudi çocukların birlikte oynadığı futbol turnuvasına katılarak, çocuklara unutulmaz bir gün yaşattılar. Programda yer alan tüm çocuklara ligin başlamasından önce yapacakları hazırlık maçlarının biletlerini de verdiler.

UJIA tarafından desteklenen Equalizer Programı, Yahudi ve Arap çocukları bir araya getiriyor. Program çocukları futbol konusunda eğitirken, öte yandan İsrail’in her yerinde şartları kötü olan çocuklara, iyi bir yaşama başlayabilmeleri için akademik destek sağlıyor. Equalizer Programı, değerli çalışmaları sayesinde UEFA’nın Çocuklar İçin Vakfının Ödülünü kazandı.

Equalizer’ın kurucusu ve yöneticisi Liran Grassi, “İsrail’de Yahudi ve Müslüman çocukların Birinci Ligin yıldızlarıyla bir araya geliyor olması her zaman yaşanacak bir olay değil. Böylesi buluşmalar gelecek yılları için motivasyonlarını, hırslarını ve öz saygılarını yükseltmede, hedeflerine ulaşmada eşit şartlar sunmada ve sosyal uçurumları birleştirmede önemli bir rol oynuyor.

Boris Johnson, Gareth Bale ve Galler Bölgesi ulusal takımın yanı sıra Prens William ile yaptığımız daha önceki buluşmaların kurumumuzun ve katılımcıların üzerinde önemli bir etkisi oldu. Spurs oyuncularının ziyaretinin de aynı etkiyi sağlayacağından eminiz. Spurs takımının yoğun programı olduğunun bilincindeyiz; bu nedenle UJIA’daki ortaklarımıza etkinliğe ve kurumumuza verdikleri destek için teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.

UJIA’nın İsrail yöneticisi Emily Pater, “Tottenham’ın ziyareti Spurs fanları ve İsrail’de yaşayan İngilizler tarafından büyük bir heyecanla karşılandı. Turnuvada yer alacak çocuklar için oyuncularla tanışmak yaşamları süresince asla unutamayacakları bir deneyim. Oyunculara ziyaretleri için çok minnettarız. Equalizer’ın, futbolu kullanarak, İsrail’in dört bir yanındaki farklı çevrelerden gelen çocuklara ilham ve motivasyon veren, inanılmaz işlerini desteklediğimiz için gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Spurs Kaptanı Hugo Lloris ise “Çocuklarla bir arada olmak inanılmazdı.  Kuruluşun futbolun gücü ile çocukları birleştirmesi müthiş bir eylemdi. Çocuklara güzel anılar bıraktığımızı ümit ediyoruz. Geçtiğimiz cumartesi seyrettikleri maçta eğlendiklerini umut ediyoruz” dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün