Yahudi süper kahraman ´Liberty´

ABD´li çizgi roman yazarı Daniel Kalban tarafından 2016 yılında yaratılan Liberty, güçlerini Thomas Edison´un ters giden bir deneyinden alıyor. Liberty deneyde insanüstü güçler kazanarak antisemit kötü adamlarla savaşıyor.

Dünya
4 Ağustos 2022 Perşembe

İlk olarak American Dreams adlı çizgi roman serisinde karşımıza çıkan Liberty, bir süper kahraman olarak İsraillilerin düşmanı Amalek ile savaşıyor.

Çizgi romanın yıllar içinde aldığı olumlu geri bildirimlere yanıt olarak Kalban, çizgi romanın ilk beş sayısından oluşan yeni bir seri yayınlamayı planlıyor. 

New York Yahudi Haftası'na röportaj veren Kalban, Batman, Süperman ve Marvel Comics'in yaratıcılarının hepsinin Yahudi olduğunu belirterek Yahudiler olmadan çizgi roman yapılamayacağını düşünüyor.

Kalban, "Çizgi romanlarda kahramanların başka yönleri Yahudi kimliklerinden daha önceliklidir. Dünyadaki en gözlemci Yahudi değilim ama yine de çizgi romanlarda daha fazla temsile ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum" dedi.

Son yıllarda, çizgi roman dünyasında Yahudi süper kahramanlarda bir artış gözleniyor. DC Comics geçen yıl köpeklerle konuşabilen ve Tevrat'tan ilham alan Yahudi süper kahraman Whistle'ı da tanıtmıştı. Marvel Comics ise yakın zamanda Disney+’ta Yahudi asıllı süper kahraman Moon Knight dizisini yayınladı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün