Burun Estetiği Kimlere Yapılır?

Sağlık
28 Temmuz 2022 Perşembe

Son dönemlerde birçok kişi için merak konusu olan ‘Burun estetiği nasıl yapılır, kimlere yapılır?’ gibi sorular ön plana çıkmakta. Burun ameliyatları burun kısmında şekilsel bozukluk olan ve bundan rahatsız olan kişilere uygulanır. Ancak uygulama yöntemleri ve detayları farklılık gösteriyor. Burunda kemer, kırıklık sonucu deformasyon, burun ucu düşüklüğü ve benzeri sayısız sorun meydana gelebiliyor. Tüm bunlar için hangi operasyonun uygulanacağı doktor tarafından belirleniyor.

Burun ameliyatlarının genel olarak kimler için uygun olduğu da sıkça merak ediliyor. Bu noktada ameliyat öncesi merak edenler için ameliyat türlerini ve hangi hastalara hangi operasyonun uygulandığına ilişkin tüm detayları hazırladık. Hemen içeriğimizin devamından ayrıntılarına ulaşabilirsiniz.

Burun Estetiği Nedir?

Burun ameliyatı ya da burun estetiği tıp dilinde rinoplasti olarak biliniyor. Rinoplasti ameliyatları burun şeklinden şikayetçi olan ve bunu değiştirmek isteyenlere uygulanan cerrahi operasyonlardır. Burun şekli genel olarak büyük olan, etli veya kemerli olan kişiler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Bu noktada ameliyatların istenen sonuçları vermesi iyi bir doktor seçiminden geçiyor. Burun estetiği ameliyatları için doğru hekim ve hastane tercihi yapmanız halinde istediğiniz sonucu alabilirsiniz.

Burun Estetiği Yöntemleri Nelerdir?

Burun estetiğinde farklı ameliyat seçenekleri olduğunu ifade etmiştik. Bu ameliyatların her biri farklı burun şikayetlerine özel olarak uygulanıyor. Öncelikle ameliyatı yapacak doktor tarafından hastaya gerekli tetkik ve analizler yapılıyor. Ardından hastanın şikâyet ve talebi de göz önüne alınarak hangi operasyonun yapılacağına doktor tarafından karar veriliyor. En sık yapılan burun estetiği operasyonlarını ise kısaca bahsedelim.

Kapalı Burun Estetiği

Kapalı burun estetiği operasyonları genel anestezi altında yapılır. Tamamen ameliyathane ortamında yapılan bu operasyonda hastanın burun deliklerinden kıkırdağa ulaşılarak işlem yapılır. Yani hastanın burnundaki dış yüzeylerde herhangi bir kesi açılmadan operasyon yapılması hedefleniyor.

Açık Burun Estetiği

Açık burun estetiği ise kapalı burun estetiğinin tam aksine işler. Burada hastanın burun ucundan kesi açılarak operasyon uygulanır. Açılan bu kesiler operasyon bitince dikilir. Kapalı ameliyatlara göre iyileşme süreci de daha geç sürebilir.

Burun ucu estetiği için ameliyatlı veya ameliyatsız yöntemler seçilebilir. Ameliyatsız olanlar dolgu ile yapılırken kalıcılık süresi 6 ay ile 1 sene arasında değişiklik göstermekdir.

Burun Estetiği Neden Yapılır?

Burun estetikleri kişinin talebi üzerine yapılır. Genelde burun yapısından şikayetçi kişilere uygulanır. Her bireyin burun yapısı farklı olabilmektedir. Bazı bireylerin doğuştan oldukça büyük, kemerli ya da yamuk olabilir. Bunun yanı sıra sonradan oluşan kırılma ve benzeri kaza durumlarına bağlı olarak da burunda ciddi deformasyonlar meydana gelebilir. Tüm bu durumlarda estetik operasyonlara başvurulur. Burun estetiği ameliyatları şu sorunlarda uygulanabilir:

  • Burnun kemerli olması,
  • Burun ucu düşüklüğü,
  • Burnun yamuk olması,
  • Burunda kırılma neticesinde oluşan deformasyonların giderilmesi,
  • Bunun aşırı etli ve geniş olması,
  • Burun deliklerinin büyük olması,
  • Burnun normalinden daha büyük olması gibi durumlarda yapılabilmektedir.

Tüm bunlar hastaları hem estetik hem de sağlık anlamında rahatsız eden unsurlardır. Bu gibi durumlarda hastanın talep ettiği burun şekli ve yüzüne yakışabilecek en iyi burun tasarlaması yapılarak operasyon uygulanıyor. En iyi burun estetiği sonuçlarının alınabilmesi için operasyonu yapan doktorun tecrübeli olması çok elzemdir. Bu nedenle hastalar operasyonlardan evvel detaylı bir araştırma neticesinde seçim yapmalıdır. Ülkemizde burun estetiğinde oldukça başarılı ve popüler doktor seçenekleri mevcuttur. Kısa bir araştırma neticesinde en iyi doktoru bulabilirsiniz.

Ameliyatsız Burun Estetiği

Burun estetiğinde sürekli yeni gelişmeler ortaya çıkıyor. Gelişen tıp ve teknoloji neticesinde ameliyatsız burun estetiği alternatifi de artık mevcuttur. Hatta son dönemin en çok tercih edilen operasyon olarak dikkat çekiyor. Bu operasyonda anesteziye bile gerek duyulmaz. Çünkü tamamen ağrısız ve sorunsuz bir şekilde ayakta yapılabilir. Ameliyatsız burun estetiğinde hastanın burnuna şırınga ile dolgu enjekte edilir. Bu dolgu buruna en iyi şekli verecek şekilde enjekte ediliyor.

Burun Estetiği Zararları

Burun estetiği yaptıracak kişiler ne gibi zararları olabileceğini merak ediyor. Burun estetiği operasyonları cerrahi işlemlerdir. Ameliyat kategorisinde oldukları için her ameliyatta olduğu gibi bunlarda da bazı risk faktörleri bulunuyor. Ancak bu risklerin görülme oranı son derece düşüktür. Genel olarak burun estetiği zararları:

  • Ameliyat sonrasında kalıcı şişlik ya da morarma durumları nadir de olsa görülebilir.
  • Ameliyattan sonra kalıcı hissizlik görülebilir. (Burun bölgesinde)
  • Enfeksiyon durumları görülebilir.
  • Yara izleri kalabilir.
  • Eşit görünümlü olmayan bir burun sonucu oluşabilir.
  • Ek cerrahi operasyona gerek duyulabilmesi şeklinde sıralanabilir.

Burun estetiği sonrası bu gibi durumlar ortaya çıkabilir. Ancak yinelemek gerekirse de başarılı bir hekimin yapacağı operasyonlarda bunların ortaya çıkma olasılığı neredeyse sıfırdır.

Merak edenler için ‘Burun estetiği nedir, nasıl ve kimlere yapılır?’ gibi tüm soruların yanıtlarını aktardık. İçeriğimizde yer verdiğimiz bilgilerden faydalanarak siz de en doğru doktoru tercih edip burun estetiğine başvurabilirsiniz.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün