Terlemeye karşı makyaj tüyoları

Bu ay, yazın sıcakla ´çok terliyorum makyaj yapamıyorum´culara, birkaç tüyo vereceğim. Öncellikle cildinize buzdolabından çıkardığınız serin bir gül suyu ya da mineralli su sıkarak başlamak, en azından evde, daha makyajı yaparken cildin hemen ısınmasının önüne geçecektir.

Ceyda HAVLUCU Yaşam
27 Temmuz 2022 Çarşamba

Bu kadar sıcak havalarda cilt makyajı yapmayı tercih etmiyorum. Onun yerine varsa lekelerinizi lokal olarak kapatıcı yardımı ile nötrlemenizi önerebilirim. “Benim çok lekem var, kapatıcıyla başa çıkılacak gibi değil” diyenler için de, çok ince yapılı ve kalıcılığı çok yüksek fondötenlerden seçmelerini önereceğim.

Ciltte fondöten olmadığından, göz altı kapatıcısını mümkün olduğu kadar ince yapılı seçmekte fayda var. Aksi takdirde, göz altı kapatıcısın geçiş yeri kendini çok fazla belli edecek ve hoş görünmeyecektir. Ayrıca terlediğinizde yapısı bozulacak ve daha da belirgin hale gelecektir. Ancak su bazlı incecik yapıdaki kapatıcılar silinse dahi iz bırakmadan silindiklerinden bu tip kötü görüntülere neden olmaz.

Krem farlar da yine oldukça işi kolaylaştıracaktır. Bronz tonlarında bir krem farı gözün ortasına bıraktıktan sonra geniş bir fırça yardımıyla dağıtabilirsiniz. Böylece çok daha kalıcı, oynamayan ama hafif ışıltılı gözler elde etmek mümkün.

Geldik maskaraya, daha önce de defalarca söylediğim gibi, her ‘waterproof’ maskara tere dayanıklı değildir. Aldığınız ürününün mutlaka sıcağa ve tere dayanıklı olduğunu kontrol etmeniz gerekir. Doğru bir maskara bütün gün akmadan, bulaşmadan gözlerde kalacaktır.

Allık ve highlighter’a geldiğimizde onları da mümkünse krem hatta sıvı-tint yapıda seçmenizi önereceğim. Tint’ler incecik formda hızlıca kuruyup ciltle bütünleşen, cildin kendisi gibi duran ürünlerdir. Böylece fondötensiz bir ciltte normal de bir allık dalgalanma yaparken bu ürünler çok daha bütünleşik duracağı gibi, ter ve sıcakla akıp gitmeyecektir. Ayrıca yine cildi kapatmadığımız ve kusurları ortada bıraktığımız için highligter seçiminde de simsiz bir ürün seçmenizi özellikle öneririm. Simler kusurları daha çok belli edebildiğinden, cildimizi tamamen örtmediğimiz bu dönemde ben tercih etmiyorum.

Son olarak kaşlardan bahsedeceğim. Eğer kaşlarınız çok açık renk ve hiç belirgin değilse, aynı maskara için belirttiğim özellikleri dikkate alarak tere dayanıklı bir kalem seçebilirsiniz. En son ise şeffaf kaş jeli ile sabitlemek, kaşların terledikçe sağa sola dağılmasını engelleyecektir.

Bu kadar soft bir makyajda benim dudaklarda tercihim genelde parlatıcıdan yana, ancak nude renklerde oldukça hoş olabilir. Ben çok esmerim diyenlere de kırmızıda yakışacaktır elbette.

 

Bonus olarak bu daha kalıcı makyajları, özellikle waterproof maskaraları kalemleri çıkaramıyorum diyenlere, makyaj temizleme tüyosu;

  1. Adım: Cilt-makyaj temizleme yağı ve su ile tüm cildinizi ve gözlerinizi, maskara için mutlaka kirpikleri nazikçe hem alttan hem üstten ovalıyoruz.
  2. Adım: Yüz temizleme jeli ya da köpüğü ile (köpük elinizde varsa daha hızlı arındığından daha kolay sonuç veriyor) yağı yüzünüzden arındırın.
  3. Adım: Eğer hala maskara ve kalem kalıntıları kaldıysa çift fazlı bir makyaj temizleyici ile kalanı silebilirsiniz.

“Üç adımda makyaj mı temizlenir” demeyin. Normal cilt temizliği için bile aslında düzenli yapmamız gereken adımlar bunlar. Ayrıca birkaç sefer sonrasında eliniz o kadar alışıyor ki hızlıca bitiveriyor.

Bol denizli, güneşli, sağlıklı bronzlaşılmış yazlar dilerim.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün