İran´dan İsrail´in Bakü büyükelçisine tehdit içerikli mesaj

İsrail Dışişleri Bakanlığı, İran´ın Bakü Büyükelçisi Abbas Musevi´nin Tebriz şehri hakkındaki paylaşımları üzerinden İsrailli Büyükelçi George Deek´i tehdit ettiğini iddia etti.

Dünya
22 Temmuz 2022 Cuma

Olay, İsrail'in Bakü Büyükelçisi George Deek'in, ‘Tebriz'in Gizemli Masalları’ adlı bir kitaptan İran'ın Tebriz şehriyle ilgili "Azerbaycan tarihini ve kültürünü öğrendiğine" dair Twitter’da bir paylaşım yapmasıyla başlamıştı.

Deek paylaşımında, "Geçenlerde bana sunulan bu harika kitapta Tebriz'deki Azerbaycan tarihi ve kültürü hakkında çok şey öğreniyorum. Arkadaşlar bu aralar ne okuyorsunuz?" ifadelerine yer vermişti.

İran'ın Bakü Büyükelçisi Musevi ise buna Twitter hesabından paylaştığı mesajla tepki göstererek, "Bu maceraperest çocuğun bilgisine: Biricik Tebrizimiz, İran'ın gururlu tarihinde ilkler diyarı olarak bilinir. Görünüşe göre ilk kötü siyonist de Tebriz'in gayretli halkı tarafından gömülecek. Kırmızı çizgimizi asla geçmeyin, asla!" ifadelerini kullanmıştı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Genel Direktör Yardımcısı Joshua Zarka, Deek'in Tebriz hakkındaki bir kitapla ilgili paylaşımını sert ifadelerle alıntılayan İranlı diplomat Musevi'ye tepki gösterdi.

Zarka, "İran, bir terörist İsveç'te hapse atıldığı için İsveç vatandaşlarını kaçırmakla tehdit ediyor. İran'ın Bakü Büyükelçisi, bizim büyükelçimizi bir kitap okuduğu için tehdit ediyor. Bu rejim kendi ülkesini, Tebriz'dekiler de dahil kendi halkını en kötü seviyelere indirdi ve herkesle çatışma başlatıyor" dedi.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün