Türkiye ile İsrail arasında havacılık alanında anlaşma imzalandı

İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, iki ülke arasında, İsrail hava yollarının Türkiye´ye uçuşlarını yeniden başlatmasını sağlayacak ön anlaşma imzalandığı belirtildi.

Dünya
7 Temmuz 2022 Perşembe

Anlaşma, İsrail Başbakanı Yair Lapid'in 23 Haziran’da Dışişleri Bakanı sıfatıyla yaptığı Ankara ziyaretinde Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile mutabakata varmalarının ardından hayata geçirildi.

‘İki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde önemli bir dönüm noktası olduğuna’ işaret edilen anlaşmanın, İsrail ve Türkiye’nin sivil havacılık otoritelerinin yöneticileri tarafından imzalandığı belirtildi.

Anlaşmanın ayrıca İsrailli hava yolu şirketlerinin Türkiye'ye uçuşlarının 1951'den bu yana ilk kez yeniden başlamasını sağlaması bekleniyor.

İsrail Ulaştırma Bakanı Merav Michaeli, anlaşmanın imzalanmasından önce Twitter’dan yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Türk şirketlerinin İsrail’e uçuşlarına ek olarak İsrail uçuşlarının Türkiye'deki çeşitli destinasyonlara dönüşünü sağlayacak altyapıyı üretmesi beklenen tarihi bir havacılık anlaşmasına imza atacağız. Bu anlaşma İsrail ile bölge ülkeleri arasındaki ekonomik ve stratejik bağları güçlendirme yolunda önemli bir adım olacak.’’

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün