Zelenskiy, İsrail Yüksek Mahkemesinin mülteci kotasını kaldırmasını övdü

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, İsrail Yüksek Mahkemesine, ülkeye girişine izin verilen Ukraynalı mültecilerin sayısıyla ilgili sınırlamayı kaldırmasının ardından övgüde bulundu.

Dünya
4 Temmuz 2022 Pazartesi

İsrail Yüksek Mahkemesi pazar günü, savaştan İsrail’e kaçan, Yahudi olmayan Ukraynalı mültecilerin sayısının 5 bin kişi ile sınırlanmayacağını açıkladı. İsrail İçişleri Bakanı Shaked, Yahudi bir ebeveyni olan kişinin İsrail vatandaşlığı almasına izin veren Geri Dönüş Yasası uyarınca İsrail'e göç etmeye hak kazanmayan 5 bin mülteciye de vize verileceğini belirtti.

Zelenskiy İsrail Yüksek Mahkemesinin verdiği kararı övdü. Zelenskiy Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygı, tam olarak gerçek, gelişmiş bir demokrasiyi diğerlerinden ayıran şeydir’’ dedi.

Shaked mart ayında İsrail'in Rus işgalinden önce turist vizesiyle veya ülkede yasadışı olarak bulunan yaklaşık 20 bin Ukraynalı'nın kalmasına izin vermişti. İsrail hükümeti ise, mahkeme kararından önce mülteci sayısının sınırlanmasının gerekli olduğunu iddia etmişti. 20 bin kişinin turist vizesinin süresinin ötesinde ülkede kalacağı varsayılmıştı. Ancak mahkeme, savaşın başladığı şubat ayından bu yana İsrail'e giren 4.409 Ukraynalının 8 Mayıs'tan önce İsrail'i terk ettiğini açıkladı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün