Kinder, İsrailli sanat öğrencileri tarafından tasarlanan oyuncakları piyasaya sürdü

Ünlü İtalyan çikolata markası Kinder, İsrail´in Bezalel Sanat ve Tasarım Akademisi öğrencileri tarafından oluşturulan iki oyuncak tasarımını Kinder sürpriz yumurtalarda kullanacağını açıkladı.

Dünya
4 Temmuz 2022 Pazartesi

Bezalel'in endüstriyel tasarım derslerinde öğrenciler tarafından yapılan çalışmalar hızla uluslararası şirketlerle iş birliğine ve dünya çapında ürünlere dağıtılacak oyuncaklara dönüştü.

Öğrenciler Omar Yitzhakov ve May Myerson tarafından geliştirilen ejderha ve tembel hayvan tasarımları Kinder tarafından kullanılmaya başlandı.

Kinder ile çalışma yürüten Bezalel Akademisi öğretim görevlisi Yaron Loubaton, "Oyuncak tasarım derslerini yaklaşık 16 yıldır yürütüyoruz. Spin Master, Lego vb. önde gelen şirketlerle birlikte çalıştık. Şimdi de Kinder için oyuncak geliştiriyoruz. Kinder’e oyuncak geliştirmenin gerçekten şaşırtıcı bir yanı var. Bu çok uzun bir süreç. Bir tasarımı yaratmak ile onu piyasaya sürmek arasındaki zaman farkı üç yılı bulabiliyor. Bunun nedeni şirketin çok fazla güvenlik kontrolü yapması, tasarımı çocuklar için daha uygun hale getirmesi ve tasarımın çok pahalı olması" dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün