Mezuniyet zamanı

Pek çok okul kapanmış, son üniversite sınavları da tamamlanmışken, iki senedir ara verilmiş olan mezuniyet baloları tam gaz başlamış duruda. Bu ay, hem yaza uygun, hem genç ciltlere uygun, fresh ve kolay mezuniyet makyajı önerisi vermek istedim.

Ceyda HAVLUCU Yaşam
29 Haziran 2022 Çarşamba

Cilt makyajı

Fresh makyaj deyince, genelde yapılan en büyük hata hemen bb kremlere koşmak. Gerçek ise nemlendirici içeren yapılarıyla bb kremler, pek çok fondötenden daha ağır olduğu gibi sıcağa ve terlemeye karşı dayanıklılıkları yok denecek kadar azdır. Onun yerine su bazlı ince yapılı bir fondöten seçmek, fondöteni sürmeden önce de cildi yine su bazlı bir nemlendirici ile nemlendirmek daha doğal bir sonuç sağlayacaktır.

Ancak genç ciltlerde olabilecek kızarıklık ve sivilce gibi problemlerini de düşünürsek, fondötenden önce cilde uygulanacak silikon yapıda bir baz, fondötenin çok daha pürüzsüz görünmesini sağlayacaktır. Bazı sürdükten sonra sivilcelere noktasal olarak kapatıcıyı, fondötenden önce uygulamayı da yine daha pürüzsüz bir cilt için öneririm.

Gözler

Metalik farlar oldukça moda olduğu gibi, sürmesi ve dağıtması da oldukça kolaydır. Siyah renklerden özellikle bu yaş gurubu için kaçınılmasını öneriyorum. Bronz renklerde ise daha sıcak ve canlı bir görünüm yakalamak mümkün.

Farı, gözün bitiminden, fırçayla katlanma bölgesine kadar çapraz yukarı çektikten sonra, katlanma bölgesine dağıtarak uygulanabilir. Daha sonra parmakla birlikte gözün tam ortasına daha yoğun uygulama yapılabilir. İnce bir fırçayla da, aynı far göz altına, göz pınarına gelmeden gözün yarısına kadar sürülebilir. Böylece göz daha büyük görünecektir. Üstelik tek renkle şık ve havalı bir görünüm sağlayacaktır. Sade ve ışıklı göz makyajını da maskarayla tamamlamak daha net bir görünüm verecektir.

Far uygulamasını tamamladıktan sonra göz altına kapatıcı geçmek, fardan göz altına dökülebilecek tozları da kapatmaya yardımcı olacaktır.

Yanaklar

Cilt tonuna uygun olarak şeftali ya da pembe tonlarında sıvı bir allık, fresh bir görünüm için tamamlayıcı olacaktır. Allığı uygulamak için en iyi yöntem ise elmacık kemiklerinin tam üstünden kulakların tepesine doğru yukarı şekilde dağıtarak uygulamaktır.

Dudaklar

Kırmızı, fuşya ya da koyu renkler daha büyük göstereceğinden yine önermeyeceğim. Yerine şeftali ya da nude tonlarında bir ruj ya da parlatıcı genç ciltler için oldukça tamamlayıcı olacaktır.

Tüm mezunlara hayat boyu başarılar, baloda bol eğlenceler dilerim.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün