Mezuniyet cübbesi ve başarmanın gururu ile 108. yıl UÖMO mezunları keplerini fırlattı

Lise, ortaokul, ilkokul ve okul öncesinden mezun olan UÖMO öğrencileri ve aileleri için haziran ayı tatlı bir telaş, gurur ve heyecan içerisinde geçti. Mezun etmenin gururunu hisseden eğitimciler, mezuniyetlere şahitlik etmenin onurunu yaşayan aileler ve konukların alkışları eşliğinde öğrenciler yeni başlangıçlara uğurlandı.

Toplum
29 Haziran 2022 Çarşamba

Mezunlar; törenlere katılan TC Hahambaşısı Rav İsak Haleva, Türk Musevi Toplumu Eş Başkanları İshak İbrahimzadeh ve Erol Kohen, UÖMO Vakıf Yöneticileri ve eğitimcilerinden diplomalarını alma onurunu yaşadılar. ISS Türkiye CEO’su Girişimci Avi Habib lise mezuniyet töreninde konuk konuşmacı olarak genç mezunlara seslendi.

Bu yıl, diploma notuyla UÖMO İlkokulundan Dalya Karadoğan birincilik, Aksel Levi ikincilik, Ela Kohen üçüncülük; Ortaokulundan Rakel Savaryego birincilik, Lea Yuhay ikincilik, Matteo Kebudi üçüncülük; Lisesinden Yael Kan birincilik, Eren Zavaro ikincilik, Aksel Yuhay üçüncülük dereceleriyle mezun oldular.

Törenlere katılan özel konuklar, başarılarla dolu bir geleceğe hazırlanırken UÖMO’da kazandıkları değerleri unutmayacaklarını etkili ve duygusal konuşmalarla ifade eden mezunlara farklı mesajlar içeren konuşmalar yaptılar. 

Ortaokul MEZUNLARI

Ortaokul töreninde, “Dört yıllık eğitiminiz süresince sadece müfredatta yer alan dersleri görmediniz; aynı zamanda insanı insan yapan bilgi ve birikimin çeşitli boyutlarını da tattınız” diyen Ortaokul Müdürü Zeynep Adıgüzel’in ardından, liseli olmanın heyecanını yaşayan öğrencilere UÖML Vakfı adına kürsüye davet edilen UÖML Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Metin Bonfil “Sizleri bu okuldan çok amaçlı ve deneyimli bireyler olarak mezun edebilmek için eğitimcilerimiz ve ailelerinizle birlikte yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Siz de çalışmaktan hiç gocunmayın, kendinize yatırım yapın. Kendi sevdanızı ve çağrınızı bulun” diyerek seslendi ve tüm mezunları candan kutladı.

Lise Töreni

Lise töreninde, çocuklarını UÖML’ye güvenerek emanet eden velilerine, öğrencilerini büyük bir özveri ile yetiştiren akademik kadrosuna ve desteğini hiç esirgemeyen vakıf yöneticilerine teşekkürlerini ifade eden UÖMO Lise Müdürü Funda Kara’nın konuşmasının ardından UÖML Vakıf Başkanı İzi Aşkaner gençlere seslendi. “Bu senenin mezunları benim için ayrı bir önem ve değere sahip. Sizinle birlikte ben de lisemizden 12 yıldır büyük bir onur ve gururla taşıdığım bu görevden mezun oluyorum. Sizin gibi hayatın yeni bir dönemine adım atarken içinizdeki heyecanı, mutluluğu ve ümidi yürekten paylaşıyorum. Bütün ayrılıklar biraz hüzünlü ama çokça ümit vaatlidir... Bu günden sonra hepimizin sorumluluğu, üstlendiğimiz görevin adı ne olursa olsun o görevin gereğini toplumumuzun ve ülkemizin yarınını daha aydınlık kılmak için elimizden geleni yapmak olmalıdır” diyerek genç mezunları kutladı ve daha aydınlık bir dünyada, içini sağlıkla, mutlulukla, başarılarla doldurabilecekleri bir yaşam temenni etti.

Konuk konuşmacı olarak iş dünyasının başarılı girişimcilerinden ISS Türkiye CEO’su Girişimci Avi Habib, liseli mezunlara karşılarına çıkan fırsatları değerlendirmeleri ve ışık vaat eden fırsatların peşinden koşmaları gerektiğini anlatan bir motivasyon konuşması yaptı. Mezunlar Kolu Başkanı olarak yeni mezunlara hoş geldiniz konuşması yapan Berta Banana’nın ardından başarı plaketleri ve mezuniyet sertifikaları dağıtıldı.

 Lisede dereceye giren mezunlara başarı plaketleri verildi

Lisede dereceye giren mezunlar başarı plaketlerini TC Hahambaşısı Rav İsak Haleva, Türk Musevi Toplumu Eş Başkanları İshak İbrahimzadeh ve Erol Kohen’den aldılar. Mezunlara  “Yahudi toplumunun eğitime verdiği önem çok büyüktür. Bu okulda öğrendikleriniz pusulanız olacaktır. Pusulanız bazen zarar görebilir. Kaynağınızın sağlam olduğunu unutmayın. Sizin ibreniz bu okuldaki kazanımlarınızla hep doğruyu gösterecektir. Yolunuzun daima açık olacağına inanıyorum” diyerek seslenen TC Hahambaşısı Rav İsak Haleva, alkışlar eşliğinde lise birincisi Yael Kan’a başarı plaketini sundu.

Törende, Türk Musevi Toplumu Eş Başkanı İshak İbrahimzadeh de gençlere güven veren anlamlı bir konuşma yaptı. Konuşmasında “Bu okuldan mezun olsanız bile daima bu toplumun bir parçası olarak kalacaksınız. Biz de kopmamanız için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışacağız” diyen İbrahimzadeh, bir toplumu ileriye götüren en önemli kurumun okul olduğunu vurguladı. Gençlere “4000 senedir devam eden bir kimliğimiz var. O kimliğimizi ayakta tuttuğumuz sürece hepimiz beraber ayakta kalabiliriz. Sizlerden ricamız çok hızlı ilerlerken bizleri arkada bırakmayın” diyerek seslendi. Bu toplumun geleceğini onlara emanet ettiğini ifade etti.

Törenlerde mezuniyet belgelerini alarak, keplerini büyük bir gururla fırlatan mezunlar aileleriyle birlikte okul bahçesinde düzenlenen kokteyle katıldı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün