Google Doodle, Anne Frank´in doğumunun 93. yıl dönümünü anıyor

Google Doodle 24 Haziran´da Anne Frank´in doğum gününün 93. yıldönümünü, kendisinin ve ailesinin Nazilerden saklandığı iki yılı anlattığı günlüğünün ilk yayınlanmasının 75. yıldönümünü anıyor.

Dünya
24 Haziran 2022 Cuma

Anne Frank’ın Günlüğü, ilk olarak 1947'de, Anne'nin savaştan sağ kurtulan tek aile üyesi olan babası Otto Frank tarafından yayınlandı. O zamandan beri Holokost ve dünya edebiyatında bir klasik haline geldi. 

Google Doodle'ın sanat yönetmeni Alman illüstratör Thoka Maer, hazırladıkları görselin Holokost'un anısını canlı tutmanın bir yolu olduğunu belirtti.

Doodle, ABD, Almanya, İngiltere, İspanya, Avustralya ve Hollanda dahil olmak üzere 25 ülkede arama motorunda kullanıcılara sunuldu. Hazırlanan Doodle görselinde arkasında günlüğünün sayfaları olan bir masada oturan Anne Frank tasvir edildi. 

Google ayrıca, dünya çapında Anne Frank için arama trendlerini sergileyen Google Trendler istatistiklerini yayınlayarak Frank'i onurlandırdı.

Google, Netflix'te En İyi Arkadaşım Anne Frank'i filmini yayınladığı Şubat 2022'de arama motorunda Anne Frank'e olan ilginin zirveye ulaştığını açıkladı. Google, 2004'ten bu yana Anne Frank için en çok arama yapılan ülkenin Frank'in hayatının büyük bir bölümünü yaşadığı Hollanda olduğunu da ortaya koydu.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün