AB Dış İlişkiler Temsilcisi Borrell nükleer müzakereler için İran´a gidiyor

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İran nükleer müzakereleri kapsamında 24-25 Haziran tarihlerinde İran´ın başkenti Tahran´a gidecek.

Dünya
24 Haziran 2022 Cuma

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, Josep Borrell'in İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve diğer yetkililerle görüşmek için cuma gecesi Tahran’a gideceğini açıkladı.

Hatipzade İran ile Avrupa Birliği arasında devam eden istişarelerin bir parçası olan ziyaret sırasında ikili ilişkiler, bölgesel ve uluslararası meseleler ile yaptırımların kaldırılmasının son durumu ele alınacak" dedi.

Borrell, yapacağı geziyle ilgili yaptığı açıklamada, "Nükleer anlaşmaya tam olarak geri dönmenin ve mevcut gerilimleri tersine çevirmenin tek yolu diplomasidir" dedi.

İran ile nükleer anlaşmanın tarafları arasında Nisan 2021'de Viyana'da başlayan müzakerelerde önemli ilerlemeler kaydedilse de İran'ın Devrim Muhafızları Ordusunun ABD'nin ‘yabancı terör örgütleri’ listesinden çıkarılmasına ilişkin talebi başta olmak üzere çözüme kavuşamayan meseleler nedeniyle görüşmeler çıkmaza girmişti.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün