ABD, Cleveland 2019 ´Yılın Polisi´nden antisemit paylaşımlar

2019 Cleveland ´Yılın Polisi´ İsmail Quran´a antisemit sosyal medya paylaşımları nedeniyle Cleveland Polis Departmanı tarafından soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Dünya
23 Haziran 2022 Perşembe

İsmail Quran’ın Nazi lideri Adolf Hitler’in bir fotoğrafını paylaşarak, ‘‘Dünyadaki tüm Yahudileri öldürürdüm ama bazılarını neden öldürdüğümü dünyaya göstermek için sakladım’’ şeklinde bir tweet attığı açıklandı.

Cleveland Polis Departmanı Kıdemli Kamu Bilgilendirme Görevlisi Jennifer Ciaccia, Ciaccia Fox 8'e verdiği demeçte, "Cleveland Polis Departmanı, polis memurlarının vatandaşlara en yüksek düzeyde saygı göstermesi konusunda kararlı. Herhangi bir tür ayrımcılığa müsamaha gösterilmeyecektir’’ açıklamasında bulundu.

Cleveland Polis Sendikası Başkanı Jeff Follmer, Fox 8'e verdiği demeçte, tweetlerin on yıldan fazla bir süre öncesine ait olduğunu belirterek, ‘‘Quran inanılmaz bir polis memuru. 2019'da 'yılın polisi' seçildi ve birçok soruşturmaya yardım etti. O, hizmet ettiği Cleveland topluluğu için bir değerdir’’ dedi.

Sivil toplum kuruluşu Kanarya Misyonu ise, "Antisemitizmin son kullanma tarihi veya raf ömrü yoktur. Antisemitizmini mazur gördüğü için Jeff Follmer'a yazıklar olsun!" dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün