Lebron James, NBA´de aktif olarak oynayan ilk milyarder oldu

Spor
22 Haziran 2022 Çarşamba

NBA takımlarından Los Angeles Lakers forması giyen yıldız basketbolcu LeBron James, NBA tarihinde aktif basketbol oynayan ilk milyarder oldu.

LeBron James, kimilerine göre basketbolun gelmiş geçmiş en yetenekli oyuncusu. 37 yaşındaki yıldızın son başarısı ise finans sektöründen geldi.

TRT Spor'un haberine göre; James, NBA tarihinde aktif basketbol oynayan ilk milyarder oldu. NBA'ye ayak bastığından bu yana her yıl önemli gelir elde eden James'in mal varlığı, 1 milyar dolar barajını aştı.

LeBron James, 19 yıldır basketbol sözleşmelerinden yaklaşık 400 milyon dolar kazandı. James ayrıca gastronomi sektöründen Hollywood prodüksiyon şirketlerine kadar bir çok sektörde yatırım yaptı.

Daha önce milyarderler listesine girmeyi başaran tek basketbolcu, NBA efsanesi Michael Jordan'dı. Ancak Charlotte Hornets'in sahibi olan efsane basketbolcu, bu başarıya aktif kariyerinin bitmesinden yaklaşık 10 sene sonra ulaştı.

LeBron James, 2014 yılında GQ'ya verdiği demeçte, milyarder olmanın kendisinin en büyük hedefi olduğunu belirterek şu sözleri dile getirmişti: "Bu benim en büyük hedefim. Açıkçası işimi en üst düzeye çıkarmak istiyorum. Ve eğer bunu başarırsam, eğer bir milyar dolarlık bir sporcu olursam! Aman Tanrım, heyecanlanacağım."

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün