Katalonya: ´´İsrail´in Filistinlilere karşı ´apartheid suçu işlediğine hemfikiriz´´

Katalonya Bölgesel Parlamentosu Uluslararası Af Örgütü´nün kararına onay vererek İsrail´in Filistin´e yönelik suçlarının ´apartheid´ (sistemsel ayrımcılık) olduğunu kabul etti.

Dünya
17 Haziran 2022 Cuma

Katalonya Parlamentosu perşembe günü aldığı bu kararla İsrail’in apartheid rejimi olduğunu kabul eden ilk Avrupa parlamentosu oldu.

Sol görüşlü En Comu Podem partisi Twitter’da yaptığı paylaşımda, "Parlamentomuz Uluslararası Af Örgütü ve İnsan Hakları İzleme Örgütü'nde belirtildiği gibi, İsrail'in Filistin halkına karşı apartheid suçunu işlediğini tanıyan ilk Avrupa kurumu oldu’’ ifadelerine yer verdi.

İspanya daha önce bölgesel ve belediye düzeylerinde birkaç İsrail karşıtı önerge kabul etmişti. 2017'nin başlarında Valencia, İsrail'i resmi şekilde boykot eden ilk İspanyol bölgesi olmuştu. 2018'de ise, İspanya'nın Sagunto kasabasının Belediye Meclisi, İsrail'e karşı Boykot, Ayrıştırma ve Yaptırımlar kampanyasına katılma lehinde oy kullanmıştı.

İsrail, Uluslararası Af Örgütü'nün 280 sayfalık apartheid raporunu, ‘Yanlış, taraflı ve antisemit’ olarak nitelendirerek suçlamayı şiddetle reddediyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün