Türkiye´de İsrailli turistleri kaçırma planı engellenmiş

Dünya
15 Haziran 2022 Çarşamba

İsrail medyası, İsrailli ve Türk güvenlik güçlerinin ortaklaşa çabayla, geçtiğimiz ay, Türkiye’deki İsrailli turistleri kaçırmaya yönelik bir İran teşebbüsünü ortaya çıkardığını yazdı.

Haberde, İsrailli güvenlik yetkililerinin Türk meslektaşlarını, söz konusu planla ilgili uyardığı ve alınan önlemlerle planlanan saldırının gerçekleşemediği belirtildi.

İsmi belirtilmeyen İsrailli üst düzey yetkililere dayandırılarak verilen haberde, İran adına saldırıyı gerçekleştirmeyi planlayanların hangi milletten olduğu, kaç kişi olduğu veya konuyla ilgili herhangi bir tutuklama yapılıp yapılmadığı açıklanmadı.

Kaçırılmayı önledikten sonra İsrail’in Ankara’dan, söz konusu saldırıyı planlayan şebeke için hareket geçilmesi istediği de haberde yer aldı.

İsrail’in diğer ülkelerdeki misyonları, bir süredir alarmda. İslami Devrim Muhafızlarından Albay Hasan Sayad Khodayari'nin İsrail tarafından öldürüldüğünü iddia eden İran’ın dünyanın farklı ülkelerindeki İsrailli turistlere saldırarak intikam almaya çalışacağı düşünülüyor. Ulusal Güvenlik Konseyi, başta Türkiye olmak üzere birçok ülkeye yönelik seyahat uyarısı yapıyor.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün