Biden´ın merakla beklenen ilk Ortadoğu gezisinin tarihi açıklandı

Beyaz Saray, ABD Başkanı Biden´ın 13-16 Temmuz´da İsrail, Batı Şeria ve Suudi Arabistan´ı ziyaret edeceğini duyurdu.

Dünya
14 Haziran 2022 Salı

İsrailli bir yetkili, Times of Israel Gazetesine verdiği demeçte Biden'ın İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Devlet Başkanı Isaac Herzog, Dışişleri Bakanı Yair Lapid ve Savunma Bakanı Benny Gantz ile görüşeceğini belirtti. Yetkili, Biden'ın ayrıca Yad Vaşem Holokost Müzesini ve Kudüs'ü ziyaret etmesinin planlandığını da sözlerine ekledi.

Üst düzey ABD’li bir yetkili de Biden’ın Beyaz Saray'ın 1 milyar dolarlık ek fon sağladığı Demir Kubbe Savunma Sistemini ziyaret edeceğini açıkladı.

Biden'ın ziyareti, dünyanın dört bir yanından Yahudi sporcuları olimpiyat benzeri bir yarışma için İsrail'de bir araya getiren Maccabiah Oyunları'nın açılışına da denk gelecek.

Biden daha sonra Batı Şeria'ya gidecek ve burada Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ve diğer Filistinli liderlerle görüşecek. ABD'li yetkili, bu toplantıların büyük olasılıkla Betlahem'de gerçekleşeceğini belirtti.

Biden daha sonra doğrudan İsrail'den Suudi Arabistan’a uçacak. Biden Arabistan’da, Mısır, Irak, Ürdün, BAE, Bahreyn, Kuveyt, Umman ve Katar'dan Körfez İşbirliği Konseyi liderleriyle GCC+3 zirvesine katılacak.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün