Sanatta Kısa Kısa - Yasmin Levy yeniden İstanbul´da

Ladino müziğinin sıradışı yorumcusu ve müzikal yolculuğunda Türkiye´ye ait ezgileri de kullanan Yasmin Levy, 8 Haziran akşamı Zorlu PSM Turkcell Sahnesinde eşsiz bir konsere imza atmaya hazırlanıyor!

Tuna SAYLAĞ Sanat
31 Mayıs 2022 Salı

Levy, yıllara dayanan ustalığı ve farklı türleri harmanladığı etkileyici sesi ile Latin ve Sefarad müziğinden İspanyol flamenkosuna Arjantin tangosundan Portekiz fadosuna kadar dünyanın farklı coğrafyalarından müzikleri hayranlarıyla buluşturuyor. İlk albümü Romance&Yasmin, Manisalı bir Sefarad olan ve hayatını Sefarad müziğini korumaya adayan babası Yitzhak Levy'ye bir saygı duruşu niteliğindeydi. 

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali coşkuyla başladı

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, Atatürk Kültür Merkezi önünde düzenlenen özel bir etkinlikle başladı. Türkiye’nin dört bir yanından 1.500 fotoğrafçının katılımıyla gerçekleşen FOTOMARATON, festival coşkusunu Taksim Meydanına taşıdı. Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, 12 Haziran’a kadar sayısız sanatçı ve etkinlikle devam edecek.

Festivalin açılış konserini, Rebetiko müziğinin dünyadaki en önemli temsilcileri arasında yer alan Yunan sanatçı Glykeria, 28 Mayıs’ta AKM’de gerçekleştirdi. Festival kapsamında konserlerden sergilere, çocuk atölyelerinden söyleşilere, tiyatro ve opera temsillerinden film gösterimleri ve açık hava konserlerine kadar çok sayıda etkinlik İstanbullu sanatseverlerle buluşuyor. Barcelona Gipsy Balkan Orchestra ve caz, Hint müziği ve elektronik müziği ustalıkla harmanlayan Tunuslu ud üstadı DhafferYoussef de en güzel şarkılarını İstanbullular için seslendirecek. Ayrıca ödüllü Macar piyanist János Balázs, Liszt'in İstanbul'u ziyaretinin 175. yılında unutulmayacak bir konserle Türkiye'de ilk kez müzikseverlerle buluşacak. Dünya çapında ünlü sanatçılar da festival boyunca özel sergilerle Beyoğlu’nda sanatseverlerle buluşuyor. Refik Anadol’un Hz. Mevlana’dan esinlenerek hazırladığı yeni sergisi ‘Rumi Dreams’ AKM Tiyatro Fuaye’de gezilebilir. Ressam Hüsamettin Koçan’ın yaşamının izlerini süren sergisi ‘Ayağımdaki Diken’ de, AKM Galeri’de izlenebilir. Türkiye’nin ilk kadın seramik sanatçısı Fürayya Koral’ın TBMM Koleksiyonu’nda yer alan eserleri, festival boyunca Galataport’ta gezilebilir. Galataport’taki bir diğer sergi de Ara Güler’in 'Kıyının Hafızası Sergisi'; sanatçının arşivinden ilk kez bir araya getirilen 28 adet renkli fotoğraftan oluşuyor.

Heykeltraş Nilay Özenbay’ın Eserleri Grand Hyatt İstanbul’da

Grand Hyatt İstanbul, heykeltıraş Nilay Özenbay’ın kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Figür-soyut formda çalışmalarıyla dikkat çeken Özenbay’ın, popüler kültürdeki birçok olaya referans niteliği taşıyan özgün eserleri 30 Haziran’a kadar sanatseverlerle buluşuyor. Sanatçının ‘Cat Woman’ ile başlayan son dönem çalışmaları, karakterlerin biçimsel dili, toplumsal yaşantıdaki anlam ve önemini aşarak heykel formunda sanatsal bir ifadeye dönüşüyor.

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün