Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı´nın 103. Yılı

Toplum
19 Mayıs 2022 Perşembe

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. Yıldönümünde, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu beraberindeki heyet ile Anıtkabir’de düzenlenen törene katıldı.

Bakan Kasapoğlu Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

“Aziz Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda ilk meşaleyi yaktığınız 19 Mayıs tarihini gençlerimizle birlikte yine coşku ve heyecanla kutluyoruz. Bir asır önce, hürriyetimiz uğruna mücadele verdiğiniz bu topraklarda, biz de bugün aynı ruhla Cumhuriyetimiz ve istikbalimiz için çalışıyoruz. Türkiye'nin ve gençlerimizin geleceğini yine gençlerle beraber inşa ediyoruz.”

Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 103. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Samsun’da, Bandırma Vapuru'nu simgeleyen ve o dönem Tütün İskelesi olarak bilinen yerde inşa edilen iskelede tören düzenlendi.

İstanbul’da da Taksim’deki Cumhuriyet Anıtı önünde bir tören düzenlendi. Törene, İstanbul Vali Yardımcısı Niyazi Erten, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün