WeWork´un kurucusu İsrailli Adam Neumann´ın inişli çıkışlı hikayesi ekranlarda

Her ikisi de Oscar Ödüllü Jared Leto ve Anne Hathaway´in başrollerini paylaştığı ´We Crashed´ dizisi dokuz bölümde, paylaşımlı ofis fikrini ilk kez hayata geçiren WeWork start-up şirketinin çıkış ve batış hikayesini ele alıyor.

Kültür
18 Mayıs 2022 Çarşamba

Apple Tv+ dizisi ‘We Crashed-Battık’, WeWork adlı paylaşımlı ofis fikrini uygulayan start-up firmasının İsrailli kurucusu Adam Neumann ve eşi Rebekah Paltrow Neumann’ın hayatına odaklanıyor. 

Kibutzda büyüyen ve hayatının en mutlu yıllarını bu kolektif yaşam tarzı sırasında geçirdiğini söyleyen Neumann 2010’da benzer fikirden yola çıkarak WeWork’u kurmuştu. Silikon Vadisinin en güçlü finansörlerini karizmasıyla ikna eden Neumann’ın çıkış cümlesi dizinin fragmanında da gösterildiği gibi kutsal kitaplara gönderme yaparak “Işık olsun ve geniş açık alanlar olsun” idi.

Dizide Neumann’a hayat veren Jared Leto, İsrailli İngilizce aksanı ile eleştirmenlerden tam not alıyor. Dizide Yahudi unsurlarına çokça rastlanıyor. Düğün sahnesi, sürekli kullanılan İbranice sözcükler ve Neumann’ın İsrail’de doktorluk yapan babası bunlardan bazıları. Yahudi asıllı Gwyneth Paltrow’un Rebekah’nın birinci derece kuzeni olması ise dizide sık sık tekrarlanıyor. Rebakah altı çocuk sahibi ve dininin gerekliliklerini yerine getiriyor.

Değeri 47 milyar dolara kadar çıkan WeWork’ın halka açılma projesi 2019’da Wall Street Journal’da çıkan bir makale sonrası iptal edilmiş, yönetim kurulu kararı ile Neumann CEO’luktan istifa ettirilmişti. Söz konusu dizinin açılış sahnesi bu yönetim kurulu toplantısı ile başlıyor. Daha sonra geri dönüşler eşliğinde Neumann’ın ve eşinin tanışmasından başlayarak inişli çıkışlı hayatlarına odaklanıyor. 18 Mart’ta yayınlanamaya başlayan dizinin son bölümü 22 Nisan’da beyaz ekrana yansıdı. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün