Türkiye´nin İsrail´e ihracatında rekor

Türkiye´nin İsrail´e ihracatı aylık bazda tüm zamanların en yüksek rakamına ulaştı. İsrail, Türkiye´nin en fazla ihracat yaptığı dokuzuncu ülke oldu.

Dünya
18 Mayıs 2022 Çarşamba

Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin düzelmesi yönünde atılan adımlar ticarette de kendini gösterdi. İsrail'e ihracat, nisan ayında 711 milyon 200 bin dolarla, aylık bazda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. İsrail, Türkiye'nin önemli ihracat pazarlardan biri haline geldi.

Türkiye, 1,8 milyar dolarla İsrail'e tüm zamanların en yüksek ilk çeyrek dış satımını yapmıştı. Şimdi de nisan ayı rakamlarının açıklanmasıyla ihracatta rekorlar kırılmaya devam ediyor.

Anadolu Ajansının Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlediği bilgilere göre, Türkiye'nin İsrail'e ihracatı, geçtiğimiz ay 711 milyon 200 bin dolarla geçen yılın nisan ayına göre yüzde 33,6 arttı. İsrail'in Türkiye'nin toplam ihracatından aldığı pay yüzde 3 oldu.

Geçen ay Türkiye'nin ihracat pazarında ilk ona girmeyi başaran İsrail, bu dönemde Türkiye'nin en fazla satış yaptığı dokuzuncu ülke olarak oldu.

İsrail’e yapılan ihracatta sanayi sektörü ön plana çıktı. En fazla ihracatı, 179 milyon 283 bin dolarla çelik sektörü yaptı. Çelik sektörünü kimyevi maddeler ve mamulleri, otomotiv endüstrisi, hazır giyim ve konfeksiyon, mobilya kağıt ve orman ürünleri, elektrik ve elektronik, çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri, demir ve demir dışı metaller, mücevher sektörleri izledi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün