Anı Deposu Sergi açılışı ve konser

Küratörlüğünü Heidi Schatzl´ın yaptığı "Anı Deposu" (Ernst F. Brod) Sergisinin açılışı ve Roman Britschgi Quartet konseri 17 Mayıs´da Neve Şalom Sinagogunda ziyaretçiler ile buluşacak.

Toplum
12 Mayıs 2022 Perşembe

Yahudi ve sosyal demokrat Ernst F. Brod(1901-1978) 1934'te "İnsanlar arasına karışmak" için Avusturya'dan ayrıldı. Paris ve Türkiye'de kaldıktan sonra 30 yılını adadığı 2000 sayfalık otobiyografisini Auschwitz'in kurtuluşunun ikinci yıldönümü olan 27 Ocak 1947'de yazmaya başladı.

Sanatçı Heidi Schatzl, Brod'un kapsamlı çalışmasını tek bir sergide özetledi. Sergi, Brod'un ailesinin İkinci Dünya Savaşı sırasında sığındığı ve modernizasyonuna dahil olduğu Türkiye ile olan bağlantısını da bizlerle paylaşıyor. Özel albümlerden ve arşivlerden fotoğrafların yanı sıra mektuplardan alıntılara yer verilen bir bellek dışavurumunu ortaya koyuyor. Sergi, 2022 Haziran ayı sonuna kadar olarak ziyaret edilebilir.

Roman Britschgi Quartet, serginin açılış gecesinde sahne alarak bu etkinliğe müzikal olarak da eşlik etmemizi sağlayacak. 17 Mayıs Salı günü saat 18:30'da Neve Şalom Sinagogunda gerçekleşecek olan konserin linkine girerek ücretsiz kayıt olmak mümkün. Kısıtlı yerler için kayıt linki aşağıda yer alıyor.

https://www.eventbrite.at/e/an-deposu-ernst-f-brod-tickets-336047566317

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün