Bennett Bağımsızlık Günü´nde: ´´İsrail halkı birleştiğinde yenilmeziz´´

İsrail Başbakanı Naftali Bennett İsrail´in 74. Bağımsızlık Günü dolayısıyla çarşamba günü düzenlenen devlet töreninde konuştu.

Dünya
5 Mayıs 2022 Perşembe

Bennett, "Sevgili İsrail vatandaşları, Bağımsızlık Günü (Yom Atzmaut) birlikte yaşadıklarımızdan ve başardıklarımızdan dolayı hepimiz için ulusal bir gurur günüdür. 74 yılda, İsrail halkının bir araya geldiğinde kimsenin bizi yenemeyeceğini öğrendik" dedi.

Başbakan, yüksek teknoloji endüstrisine, sağlık sistemine ve çevreye sağlanan fırsatlara dikkat çekerek, "İsrail geçim kaynağı arayan herkese geçim sağlayabilir" dedi.

İsrail’in güvenliği hakkında bilgi veren Bennett, "Düşmanlarımız bize zarar vermekten bir an olsun dinlenmese de İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), güvenlik örgütleri Şin Bet ve Mossad lazerler, füzeler ve hepsinden önemlisi cesur askerlerimize yatırım yaparak benzeri görülmemiş bir oranda gelişiyor. İsrail Devleti her zamankinden daha güçlü. İsrail'in güvenliğinin nihai sorumluluğunu taşıyan kişi olarak size açıkça söyleyebilirim ki, İsrail, yakın ve uzak her türlü tehdidin üstesinden gelecektir. Burada düşmanlarımızın önüne çok kalın bir demir duvar ördük" ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün