Sergey Lavrov: "Zelenskiy Yahudi olsa ne olur! Hitler de Yahudi kanı taşıyordu"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, pazar günü İtalya´da yaptığı bir röportajda, Rusya-Ukrayna Savaşı ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy´le ilgili açıklamalarda bulundu.

Dünya
3 Mayıs 2022 Salı

Ukrayna'daki Nazi varlığının inkâr edilemeyeceğini, bazı Ukraynalı askerlerin vücutlarında Nazi sembollerinden dövmeler olduğunu iddia eden Lavrov,"Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy’nin Yahudi olması, ülkesindeki Nazi unsurlarını inkâr etmez. Hitler'in de Yahudi kanı taşıdığına inanıyorum. Zelenskiy Ukrayna ile Rusya arasındaki müzakerelerde sık sık tutumunu değiştirerek görüşmeleri kasıtlı olarak sabote ediyor. Zelenskiy, Nazi güçlerine emirler vermeyi bırakırsa, devletler arasındaki barışı teşvik edebilir" dedi.

Lavrov ayrıca, Batılı ülkelerdeki medyaya karşı çıkarak "İnsanları yanıltıyorlar. Medya Rusya'nın Ukrayna'daki operasyonda hiç olmayan hedeflerinden bahsediyor" dedi.

Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı, İkinci Dünya Savaşı'nda Nazilere karşı zafer elde ettiği 9 Mayıs'ta bitireceğine dair çıkan haberlere ilişkin Lavrov, "Rusya, Ukrayna'daki özel operasyonun tamamlanmasını, Nazizm'e karşı kazanılan 9 Mayıs Zafer Günü'ne kadar hızlandırmayı amaçlamıyor. Askerlerimiz eylemlerini belirli bir tarih üzerine yapmayacak" ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün