İzmir fotoğraf ve sinema ile dolu bir hafta yaşıyor

Türkiye ve Yunanistan´ın farklı şehirlerinde sergilenen ´Cuma Cumartesi Pazar´ isimli üç dinin ritüellerini anlatan sergi 26 Nisan Salı günü İzmir´in Havra sokağında yer alan Etz Hayim Sinagogu Sanat Galerisinde izleyicileri ile buluştu.

Toplum
27 Nisan 2022 Çarşamba

İlk kez 2016 yılında açılan sergi pandemi öncesine kadar 14 kere sergilenmişti. Alberto Modiano, Berge Arabian, Mıgırdıç Arzivyan, Niko Manginas ve Emine Ülkeri’nin fotoğraflarından oluşan sergide 125 fotoğraf sergileniyor. Pandemide Patrikhane fotoğrafçısı ve Ortodoks cemaatini fotoğraflayan Niko Manginas yaşamını kaybetti. Manginas için geçtiğimiz yıl anısına bir yarışma düzenlenip adı yaşatılmış olsa da sergide yer alan fotoğrafları ile yaşamaya devam edecek. Sergi 10 Mayıs tarihine kadar sanatseverlerin beğenisine açık olacak.

28 Nisan Perşembe günü İFOD İzmir Fotoğraf Derneği Galerisinde Alberto Modiano’nun ‘Soykırım Simgeleri’ başlıklı sergisi açılıyor. Sergi, belgesel fotoğrafçısının 2012 yılında Şalom Gazetesi foto muhabiri olarak March of Living’e katılıp, ölüm kamplarında çektiği fotoğraflardan oluşmakta. İzmir’de açılışının Yom Aşoa gününe denk gelmesi özellikle seçilmiş olan sergi 16 Mayıs tarihine kadar izlenebilir.

2018 yılında belgesel fotoğrafçılığın yanı sıra belgesel sinema konusunda da çalışmalar yürüten fotoğraf ustası Alberto Modiano’nun ikinci belgesel filmi ‘Sevgili Lili’ filminin İzmir gösterisi gerçekleşecek. Konak Cumhuriyet Bulvarında yer alan Fransız Kültür Merkezi’nde yar alacak etkinlikte yönetmenin yanı sıra toplumumuzun koca çınarı Sayın Lili Barokas ve onun hayat öyküsünün yer aldığı ‘Balenin Çınarı’ başlıklı kitabının yazarı Meri İstiroti de katılacak.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün