Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu 24 Mayıs´ta İsrail´e gidiyor

Türkiye ile İsrail arasındaki normalleşme süreci tüm hızıyla devam ederken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 24 Mayıs´ta Enerji Bakanı Fatih Dönmez ile birlikte İsrail gideceğini duyurdu.

Dünya
21 Nisan 2022 Perşembe

CNN Türk’e açıklamalarda bulunan Mevlüt Çavuşoğlu İsrail ziyaretinde Dışişleri Bakanı Yisrael Katz ile görüşeceğini, görüşmede büyükelçilerin yeniden atanması konusunun da ele alınması belirtti.

Türkiye ile İsrail, 2018 yılında, karşılıklı olarak büyükelçilerini geri çekmişti. İlişkilerin askıya alınması Türkiye’nin İsrail’in Filistin politikasına yönelik yaptığı sert eleştirilerden sonra gelmişti.

İsrail basınına göre, Türkiye ve İsrail son zamanlarda uzun süredir gergin olan bağları onarmak için büyük çaba sarf ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen ay İsrail ile enerji alanında işbirliği geliştirmekten ‘çok umutlu’ olduğunu ve konuyu İsrail Başbakanı Naftali Bennett ile görüşmeyi umduğunu dile getirmişti.

Erdoğan çarşamba günü, haftalık AKP Meclis grubu toplantısındaki konuşmasında İsrail’le ilişkilere değindi. Erdoğan, “İsrail ile siyasi ve ekonomik ilişkilerimizi geliştirmek için attığımız adımlar başkadır, Kudüs davamız başkadır’’ açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan çarşamba günü İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog ile Kudüs’teki son olaylara ilişkin telefon görüşmesi yaptı.

Erdoğan görüşmede mevkidaşı Herzog'a Ramazan ayında Batı Şeria ve Mescid-i Aksa'da aralarında çocukların da bulunduğu 18 kişinin hayatını kaybetmesinin üzüntü verici olduğunu dile getirdi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün